Snelheidscontrole

GROENEKAN- Op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de N234 Nieuwe Weteringseweg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. In totaal werden er 2088 voertuigen gecontroleerd, hiervan ontvingen 34 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112km/u.

Fietser in botsing met auto

ZEIST- Op dinsdagmorgen omstreeks 08.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Ridderschapslaan/ Griffensteijnselaan.


Een 40-jarige bestuurder uit Zeist reed over de Griffensteijnselaan, komende uit de richting Waterigeweg en gaande in de richting Griftlaan. Een 53-jarige fietser eveneens uit Zeist reed op dat moment op de Ridderschapslaan en was gaande in de richting van de Griffensteijnselaan. Op bovengenoemde kruising ging de fietser linksaf de Griffensteijnselaan op. Op het moment dat de 53-jarige man op de kruising reed, werd hij aangereden door de automobilist, deze gaf aan hem geen voorrang. De fietser viel op de motorkap en werd enkele meters meegesleurd door de auto, hij is met hoofdletsel opgenomen in het UMC ziekenhuis in Utrecht.

Rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs

DE BILT- Agenten hielden op woensdagmorgen omstreeks 04.45 uur een 25-jarige man uit De Meern aan.


Agenten reden over de Amersfoortseweg, toen zij de 25-jarige bestuurder zagen rijden. Navraag wees uit dat de auto onverzekerd was en daarop hebben ze de man een stopteken gegeven, hij was tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had teveel gedronken. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wees een ademanalyse uit dat hij 295 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.