Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Medicijnen verloren
ALMERE - Een 39-jarige Almeerder heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van verlies van medicijnen. Het gaat om Methadox Symoron, 100 stuks van 500 mg. Hij is ze vermoedelijk verloren in de buurt van de Boomgaardweg. De politie vraagt de vinder van deze pillen ze af te geven op het politiebureau.

Aanhouding wegens verzet en belediging
ALMERE Een motorrijder van de politie wilde donderdagmiddag op de Mozartweg een bromfietser controleren in het kader van een bromfietscontrole. De bromfietser, een 17-jarige Almeerder, maakte echter rechtsomkeer en vluchtte met hoge snelheid over diverse wegen, fiets- en voetpaden, waarbij voetgangers en kinderwagens rakelings gepasseerd werden. Na enkele minuten kon de verdachte op de Borodinstraat worden aangehouden, waarbij hij zich verzette en de politieambtenaar beledigde. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn bromfiets is vermoedelijk gestolen.

Aanhouding winkeldief
ALMERE In een Doe-het-zelf-zaak aan de Markerkant werd donderdagmiddag een 31-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt op diefstal van enkele schroevendraaiers. Hij wilde de schroevendraaiers meenemen zonder betaling en werd bij de kassa door een medewerkster gecontroleerd. De man gedroeg zich agressief en wilde weglopen. Hierop werd hij door de medewerkers tegen de grond gewerkt en werden zijn voeten vastgebonden met tie-ribs uit de winkel. De verdachte is aan de politie overgedragen.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een bromfietscontrole in de Muziekwijk en het Beatrixpark zijn donderdagmiddag 16 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er acht in orde. Van de andere acht waren driemaal de papieren niet in orde. Vier bromfietsen en drie snorfietsen waren opgevoerd.

Verkeerscontroles
ALMERE Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Grote Vaartweg zijn donderdagmiddag 22 automobilisten bekeurd. Een controle op de naleving van de draagplicht van autogordels op de Bosranddreef leverde eveneens 22 overtredingen op.

In de avonduren werd op de Contrabasweg gecontroleerd op alcoholgebruik. Van de vijftig gecontroleerde automobilisten bliezen er twee positief. Een 56-jarige automobilist uit Almere blies 450 ug/l (1,02 promille). Een 49-jarige taxichauffeur uit Almere blies 770 ug/l (1,75 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRONTEN Op de Fazantendreef werd donderdagnacht een 34-jarige automobilist uit Dronten aangehouden. Hij blies 360 ug/l (0,81 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 24-jarige automobilist uit Almere trok donderdagnacht de aandacht van de politie toen hij in de Muntmeestergarage luid toeterend wegreed. Hij blies 395 ug/l (0,89 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding agressieve vader
ALMERE Politieambtenaren moesten vrijdagmorgen in de Stedenwijk een 15-jarige meisje ophalen op grond van een last tot overbrenging van de officier van justitie. De 39-jarige vader van het meisje wilde dit verhinderen en hield de politieambtenaren op de trap tegen. Na een worsteling, waarbij de politie pepperspray gebruikte, kon de vader aangehouden worden. Ook de moeder van het meisje gedroeg zich agressief en bedreigde de politiemensen. Nadat zij in de handboeien was gedaan, kalmeerde zij. Omdat er nog meer kinderen in de woning waren, is de moeder niet aangehouden. Wel zal ertegen haar proces-verbaal opgemaakt worden terzake mishandeling en bedreiging. De vader is voor nader verhoor ingesloten. Ook het meisje, om wie het allemaal begonnen was, is overgebracht naar het bureau.

EO