Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 februari 2003

Midden- en Noordoost-Twente:

Rijbewijs ingevorderd en auto inbeslaggenomen 03-022746
Hengelo, Old Ruitenborgh
Donderdag 20 februari omstreeks 14.55 uur Surveillerende politieagenten zagen op de Bornsestraat een automobilist rijden. Bij de kruising met de Toelstrastraat reed deze persoon in het vak voor linksaf. Omdat daar een andere automobilist voor het rode licht stopte, reed hij er met onverminderde snelheid omheen en reed vervolgens door het rode licht linksaf de Troelstrastraat in. Daarna reed hij naar de kruising met de Beukweg, reed ook daar met onverminderde snelheid door rood en sloeg linksaf de Beukweg in. Om erger te voorkomen, lieten de agenten hem op de Old Ruitenborgh stoppen. Het rijbewijs van de automobilist, een 36-jarige man uit Enschede, werd ingevorderd en de agenten gaven de man aan niet meer verder te mogen rijden. Nadat de agenten hun weg waren vervolgd, bleek de 36-jarige toch weer in zijn auto te stappen. Hierop werd zijn auto inbeslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal auto na inbraak in woning 03-022531
Oldenzaal, Narcissenstraat
In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 februari Een 35-jarige vrouw uit Oldenzaal deed aangifte. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot de woning door het forceren van een raam. Weggenomen werden onder meer een stereo-installatie van enkele duizenden euro's en autosleutels. Vervolgens stal men de auto, die voor de woning stond: een zwarte Mercedes Benz, type S320CDI met kenteken 25-HR-KV.

Inbraak in bedrijf
03-022534
Geesteren, Vriezenveenseweg
In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 februari Nadat een raam was geforceerd, verschafte men zich toegang tot het pand. Weggenomen zijn onder meer een aantal computers en een digitale camera. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. Door de eigenaar van het bedrijf werd aangifte gedaan.

Inbraak in bedrijf
03-023035
Hengelo, Welbergweg
In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 februari In het pand werd ingebroken middels het forceren van een raam. Gestolen werd een tiental laptops van het merk Compaq, type Armada-E500. De totale waarde van de weggenomen goederen is nog niet bekend.

Kleine brand in bedrijf
03-022914
Hengelo, Havenkade
Donderdag 20 februari omstreeks 18.45 uur Er kwam een melding binnen van brand in een bedrijf. Op genoemde locatie bleek in het pand een container in brand te staan. De brandweer kon de brand snel blussen, waarna de rook uit het gebouw verwijderd werd.

Ongeval met letsel
03-022824
Hengelo, Wolter ten Catestraat Donderdag 20 februari omstreeks 15.50 uur Een 38-jarige man uit Markelo was in bovengenoemde straat bezig met dakwerkzaamheden. Hij verloor zijn houvast en viel vanaf ongeveer 6 meter hoogte op het grindpad. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij werd opgenomen met onder meer een gebroken heup en enkel.De arbeidsinspectie werd in kennis gesteld.

Geheime zender uit de lucht gehaald 03-022898
Denekamp, Zicht
Donderdag 20 februari omstreeks 19.00 uur In samenwerking met de Radiocontroledienst werd de geheime zender "Combinatie Noord", die op de 99.6 megahertz uitzond, uit de lucht gehaald. De apparatuur werd inbeslaggenomen. Een 31-jarige man uit Beuningen zat achter de knoppen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geheime zender uit de lucht gehaald 03-022900
Bentelo, Slaghekkenweg
Donderdag 20 februari omstreeks 16.30 uur In samenwerking met de Radiocontroledienst werd in een bouwkeet op bovengenoemde locatie de geheime zender "Radio Inclusief" uit de lucht gehaald. Achter de knoppen zat een 18-jarige jongen uit Bentelo. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De apparatuur werd inbeslaggenomen.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523