Politie Hollands Midden
Datum: 21 februari 2003

(


Getuigenoproep Warmond

Op maandag 17 februari omstreeks 08.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Een 12-jarige jongen uit Sassenheim reed over de Wasbeeklaan. Ter hoogte van de kruising met het Oosteinde wilde hij deze oversteken om het fietspad langs het Oosteinde te vervolgen. Op dat moment werd hij aangereden door een personenauto, rijdende over het Oosteinde gaande in de richting van Sassenheim. De bestuurder van deze auto is uitgestapt om te vragen hoe het met de fietser ging. De politie verzoekt de bestuurder van deze personenauto contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Rijden onder invloed Leiderdorp

Een 63-jarige automobilist uit Leiden is op donderdag 20 februari even voor 17.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent die het verkeer regelde op de kruisings Provincialeweg/Bospolder vanwege een ongeval op de Rijksweg A4 gaf een automobilist een stopteken. De Leidenaar werd staande gehouden toen hij op deze automobilist al toeterend rechts inhaalde. De agent die de Leidenaar staande hield rook een alcohollucht en nam een blaastest af. De uitslag gaf 615 ug/l aan terwijl 220 de limiet is. Tegen de Leidenaar werd proces verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7uur.


Te veel gedronken Ter Aar/Alphen aan den Rijn

Een 29-jarige man uit Ter Aar werd tijdens een alcoholcontrole op donderdag 20 februari rond 21.00 uur op de Aardamseweg aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De uitslag van de ademanalyse was 490 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.
Een 34-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed vrijdag 21 februari rond 1.30 uur met te veel alcohol op over de Aquamarijn. Hij moest eveneens blazen, de uitslag van de ademanalyse was 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.


Inbreker aangehouden Leiden

Een 23-jarige man uit Leiden is vrijdag 21 februari rond 00.15 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een restaurant aan de Steenstraat. Hij werd gestoord tijdens de inbraak en ging er vandoor. De inbreker kon even later worden aangehouden op de Nieuwe Beestenmarkt. De politie stelt een onderzoek in.


Inbraak woning Krimpen aan de Lek

Bij een inbraak in een woning aan de Breekade is vrijdag 21 februari rond 6.30 uur een auto gestolen. De inbrekers kwamen binnen door middel van het forceren van een raam. Zij namen onder meer de autosleutels weg en vervolgens de auto die, die al gepakt was voor een vakantie. De politie stelt een onderzoek in.


Beroofd op straat Gouda

Een 60-jarige Goudse is op donderdagmiddag 20 februari beroofd door twee onbekende mannen. De Goudse stond omstreeks 14.00 uur op een parkeersplaats aan het Middenmolenplein boodschappen uit haar karretje te halen toen er plots twee mannen naast haar stonden. Een van hen wilde meehelpen door een krat met bier voor haar in de auto te zetten. De tweede leidde haar af door vragen te stellen. Hierbij werd zij bij de schouders beetgepakt. De vrouw weigerde hulp en schreeuwde de mannen toe. De mannen gingen er korte tijd later vandoor. Haar pinpas bleek te zijn weggenomen uit haar portemonnee. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.



---- --