Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Heteren, vlam in de pan: keukenbrand
Publicatiedatum: 21-02-2003

De vlam in de pan is vermoedelijk de oorzaak geweest van een keukenbrand in een woning aan de Zesmorgen in Heteren. Rond kwart over vijf 's middags werden hulpverleningsdiensten gewaarschuwd voor een brand in een woning aan de Zesmorgen in Heteren. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk doordat de vlam in een van de pannen op het fornuis was geslagen ontstond er brand en sloeg het vuur via de afzuiginstallatie over naar enkele keukenkastjes. Niemand raakte bij de brand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, brand in loods
Publicatiedatum: 21-02-2003

In een loods bij een bedrijf aan de Karstraat in Huissen heeft gisteravond een brand gewoed. De brand brak rond half elf uit in de loods. Over een afstand van enkele honderden meters zou tempex door nog onbekende oorzaak in brand zijn gevlogen en zich verder uitgebreid hebben. Gedurende de bluswerkzaamheden door de brandweer heeft de politie de Karstraat afgezet voor enkele uren. Het verkeer werd omgeleid. De afzetting heeft geduurd tot omstreeks half een 's nachts. Over de omvang van de schade is bij de politie niets bekend. Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, vrouw aangehouden na misbruik pinpassen Publicatiedatum: 21-02-2003

De politie heeft donderdagochtend een 34-jarige vrouw uit de gemeente Rijnwaarden aangehouden op verdenking van diefstal van een aantal pinpassen en het misbruiken daarvan. Een stichting uit Pannerden werd op deze manier voor ruim tweeduizend euro benadeeld. De zaken kwamen aan het licht toen begin februari van dit jaar door de stichting aangifte werd gedaan van diefstal van een pinpas. Politieonderzoek leidde naar het bekend worden van de identiteit van de 34-jarige verdachte, die daarvoor gisteren werd aangehouden. De vrouw was ondermeer als hulp in de huishouding werkzaam bij een medewerker van de stichting en had kans gezien de pas met pincode te ontvreemden. Daarbij zou door de verdachte diverse malen geld gepind zijn ten laste van de rekening van de stichting. Ook van een vrouw uit de gemeente Rijnwaarden, waar de verdachte werkzaam was, zou op soortgelijke wijze geld zijn ontvreemd. De verdachte heeft inmiddels beide zaken bekend en is weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen-Bennekom, 20 bonnen bij verkeerstoezicht Publicatiedatum: 21-02-2003

Door de politie zijn gisteren 20 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerstoezicht op een tweetal plaatsen in Wageningen en Bennekom. Op de Dr. Willem Dreeslaan in Bennekom werden donderdag tussen vier en half vijf 2 automobilisten bekeurd in verband met het onterecht gebruik maken van de busbaan. Tussen kwart voor vijf en half zes werden nog eens 18 automobilisten bekeurd op de Diedenweg in Wageningen, ter hoogte van de rotonde nabij de Geertjesweg. Op die plaats werd diverse malen de geslotenverklaring genegeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606