Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

21-02-2003
Gemeente geeft ruim 50 kavels uit voor woningbouw

Dit jaar geeft de gemeente Achtkarspelen ruim 50 kavels uit voor woningbouw. De kavels liggen verspreid over de dorpen Buitenpost, Harkema, Boelenslaan, Kootstertille en Twijzelerheide. Medio maart wordt op de gemeentelijke informatiepagina in De Feanster meer bekend gemaakt over uitgifteprijzen en ligging van de kavels.

In Buitenpost gaat het om de uitgifte van 25 kavels in het plan Mûnewyk. Vorig jaar is een begin gemaakt met de uitgifte van 22 van de 47 beschikbare kavels, dit jaar wil de gemeente nog 25 kavels uitgeven: 10 terreinen aan de Himellof, 10 terreinen aan het Berberkrûd en 5 terreinen aan de Túnmelt. In Harkema worden14 kavels uitgegeven in het plan 'Fûgelkamp': 8 aan de Fûgelkamp, (waarvan 5 uitgegeven kunnen worden na de aanleg van een ontsluitingsweg) en 6 kavels aan de Mûzefalk.

In Kootstertille worden 4 kavels uitgegeven aan het Harspit, in Twijzel 2 kavels aan het Tsjerkelân. De kavels aan het Tsjerkelân zijn geschikt voor de bouw van een 'twee-onder-één-kapwoning'. Aan de Weterroas in Twijzelerheide worden 3 kavels uitgegeven.

Prijzen
De prijzen van de uit te geven kavels moeten nog worden vastgesteld door de raad. Eind maart zullen de prijzen, maar ook zaken als de exacte ligging van de kavels, type huizen en de manier van inschrijving bekendgemaakt worden op de gemeentelijke informatiepagina in 'De Feanster'.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- wethouder K. van der Ploeg, portefeuillehouder Economische Zaken en Vastgoed, te bereiken via Joost Fröling, communicatieadviseur, telefoon (0511) 548145