Gemeente Doorn


Ruimtelijke ordening
1. De burgemeester maakt ter voldoening van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet bekend, dat navolgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen:

+ 18-12-2002, Acacialaan, oprichten 12 appartementen en 14 woningen, (BA2002186)

+ 31-01-2003, Willem de Zwijgerlaan 13 uitbreiden woning, (BA2002133)

+ 06-02-2003, Acacialaan 16a, veranderen winkelpui en oprichten berging, (BA2003012)
Deze bekendmaking is uitsluitend bedoeld om bekend te maken dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend. De aanvraag wordt na deze bekendmaking in behandeling genomen. Tijdens deze behandeling wordt de aanvraag getoetst aan het bestemmingplan, bouwverordening, bouwbesluit en andere relevante regelgeving. Met deze bekendmaking wordt u formeel in kennis gesteld van de bouwaanvraag, zodat u zelf het bouwproces kunt volgen tot het moment dat een besluit ingevolge de Woningwet is genomen. Is het besluit genomen dan kan een bezwaarschrift ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht worden ingediend.

Het zal u duidelijk zijn, dat in dit stadium van de bouwaanvraag nog geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Elke bouwaanvraag kunt u inzien bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot en met 12:30 uur en de woensdagmiddag van 13:30 tot en met 16:30 uur)

2. De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders bouwvergunning hebben verleend voor de volgende bouwwerken:
+ 12-02-2003, Kwartel 29, het plaatsen van een dakkapel (BA2002181)

+ 14-02-2003, van Bennekomweg, veranderen woning, (BA2001115)
+ 14-02-2003, Parklaan 25, uitbreiden woning, (BL2003005) Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissing binnen zes weken, ingaande één dag na verzenddatum van de beslissing, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Zij die door de onmiddellijke uitvoering van de besluiten in een nadelige positie komen, kunnen spoedheidshalve bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Utrecht een verzoek om voorlopige voorziening/schorsing indienen. De voorzieningenrechter besluit tot deze maatregel slechts indien een belanghebbende onevenredig nadeel ondervindt.
De vergunningen en/of meldingen kunnen worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting.

Voor de mededeling onder 3. geldt het volgende: De op deze zaak betrekking hebbende bouw- en/of situatietekening ligt met ingang van 21 februari 2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting en in de openbare bibliotheek.
Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Doorn, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

3. De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders voornemens zijn met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:
+ Willem de Zwijgerlaan 5, plaatsen tuinmuur, (BA2002161)
Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan "woongebieden en recreatieterreinen"

Burgmeester en wethouders van Doorn maken bekend, dat met ingang van maandag 24 februari 2003 op het gemeentehuis geopend van 08.30 tot 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 uur t/m 16.30 uur voor een ieder ter inzage ligt het besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 4 februari 2003 nummer 2003REG000089i tot gedeeltelijke goedkeuring van het bestemmingsplan "Woongebieden en Recreatieterreinen".
Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de buiten de bebouwde kom gelegen stedelijke gebieden als "Boswijklaan e.o.", "Sterkenburgerlaan e.o", "Beukenrodelaan", "Schutsluis", "Beukenlaan e.o". "Pluimveelaboratorium e.o.", "Palmstad en Revius e.o." alsmede de recreatieterreinen "Het Grote Bos"," De Maarnse Berg", "De Bonte Vlucht", "De Heihoek" en "Boslust. Bovendien maakt onderdeel van dit plan uit het deel van het bedrijventerrein Boswijklaan, dat niet meer ontwikkeld zal worden.

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben als volgt besloten: A.
1. Het bestemmingsplan onder toepassing van de (passieve) afwijkingsbevoegdheid van het streekplan Utrecht 1994 voor de planonderdelen Boswijklaan (woonbestemming 4 nieuwe woningen), Patrimoniumweg(woonbestemming 1 nieuwe woning) en Pluimveelabterrein (wijzigingsbevoegdheid voor ontwikkeling ecologisch bedrijventerrein ten behoeve van uit de kern te verplaatsen bedrijven) goed te keuren met uitzondering van het bepaalde onder 2.

2. Goedkeuring te onthouden aan:

de voorschriften:
o artikel 1. lid 1, onder hh voor wat betreft de zinsnede "of vertoningen van erotisch pornografisch aard plaatsvinden"; de zinsnede "seksbioscoop, seksautomatenhal, sekstheater en"; alsmede de zinsnede "al dan niet in combinatie met elkaar"; o artikel 1, lid 1, onder kk voor wat betreft de zinsnede "een erotische massagesalon mede begrepen"; o artikel 4, lid 1, voor wat betreft de zinsnede"bijgebouwen";
o artikel 4, lid 3, onder h;
o artikel 4, lid 4, onder a, e en f; o artikel 5, lid 1 voor wat betreft de zinsnede "bijgebouwen";
o artikel 5, lid 2 onder e;
o artikel 6, lid 1 voor wat betreft de zinsnede"bijgebouwen";
o artikel 6, lid 3, onder d;
o artikel 6, lid 4, onder a en c:
o artikel 7, lid 1, voor wat betreft de zinsnede "met bijgebouwen"
o artikel 7, lid 3, onder b, voor wat betreft de zinsnede "voor maximaal 6% van het maximale aantal recreatiewoningen per bestemmingsvlak mag deze maat worden overschreden waarbij de oppervlakte van deze recreatiewoningen niet meer mag bedragen dan 72 m2 per recreatiewoning";
o artikel 7, lid 3, onder c, voor wat betreft de zinsnede "Voor de maximaal 6% van het maximale aantal recreatiewoningen per bestemmingsvlak, als bedoeld onder b, mag deze maat worden overschreden tot maximaal 225m3";
o artikel 7, lid 3, onder g;
o artikel 8, lid 1, voor wat btreft de zinsnede"met bijgebouwen"
o artikel 8, lid 3, onder c:
o artikel 9, lid 1 voor wat betreft de zinsnede "bijgebouwen";
o artikel 9, lid 2 onder g;
o artikel 10, lid 1, voor wat betreft de zinsnede "bijgebouwen";
o artikel 10, lid 2, onder b;
o artikel 10, lid 3 onder g;
o artikel 11, lid 2, onder e;
o artikel 15, lid 2, onder f;
o artikel 16, lid 2, onder e;
o artikel 17, lid 2, onder e en f;
o artikel 17, lid 4;
o artikel 21, lid 2, onder b,c,d,g en j; o artikel 23, lid 4, onder a;
o artikel 24, lid 3;
de plankaart:
o de bestemming "Gemengde doeleinden"met nadere aanduiding "GB", inclusief de aanduiding"verkooppunt voor motorbrandstoffen"en de aanduiding "overkapping als bedoeld in artikel 17,lid4", op het perceel Driebergsestraatweg/Oude Rijksstraatweg, zoals aangegeven op kaartblad B0016-5 van de gewaarmerkte plankaart;
o de aanduiding "vulpunt LPG"inclusief de aanduiding "hindercirkel vulpunt LPG (r=80mtr)"op de Driebergsestraatweg nabij het hiervoor genoemde perceel, zoals aangegeven op kaartblad B0016-5 van de gewaarmerkte plankaart;
o de aanduiding "wijzigingsgebied nummer 2"inclusief de aangeduide grens van dit wijzigingsgebied voor het FNV-terrein aan de Driebergsestraatweg 63, zoals aangegeven op kaartblad B0016-3 van de gewaarmerkt plankaart;
o de aanduidingen "wijzigingsgebied nummer 4A en "wijzigingsgebied nummer 4B"inclusief de aangeduide grens van deze wijzigingsgebieden aan de Doornveldlaan, zoals aangegeven op kaartblad B0016-4 van de gewaarmerkte plankaart;
o de aanduiding "wijzigingsgebied nummer 7"inclusief de aangeduide grens van dit wijzigingsgebied aan de Driebergsestraatweg 45 en de hierin aangegeven arcering als bedoeld in art. 21 lid g, zoals aangegeven op kaartblad B0016-4 van de gewaarmerkte plankaart. Tegen bovengenoemd besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht kan met ingang van maandag 24 februari 2003 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorzover dit besluit strekt tot goedkeuring: a. degene die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de WRO tot Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben gewend, alsmede door b. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig genoemd artikel 27, eerste of tweede lid tot Gedeputeerde Staten van Utrecht te wenden
Voor zover dit besluit strekt tot onthouding van goedkeuring kan beroep worden ingesteld door een ieder. Ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 7, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld en er is een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag binnen de beroepstermijn treedt het besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan worden ingediend, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dat vereist.
Voor zowel het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd van EUR 116,-- voor een natuurlijke persoon of EUR 232,-- voor een rechtspersoon. Hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 36 van de Wet op de Raad van State (algemene en bijzondere bepalingen over beroep) zijn van toepassing.