Socialistische Partij

12de congres

In Roermond 1000 demonstranten voor vrede

21-02-2003 * Ongeveer duizend mensen hebben gisteravond in Roermond tegen een mogelijke oorlog in Irak gedemonstreerd. De demonstratie was georganiseerd door de Socialistische Partij. De demonstranten riepen leuzen tegen blair, Bush en Balkenende en boden loco-burgermeester A. Peters bij het gemeentehuis een petitie aan.

1000 mensen demonstreerden in Roermond tegen de dreigende oorlog in Irak In deze petitie vroegen zij hem de gemeente tot oorlogsvrij gebied te verklaren. Voorafgaand aan de demonstratie werd een verklaring voorgelezen van bisschop Wiertz van Roermond. Die gaf aan achter de doelstelling van de demonstratie te staan. Wiertz zelf was niet bij de demonstratie aanwezig.

De avond op het Munsterplein werd geopend met een toespraak van Felix van Ballegooij van de SP in Roermond. Daarna volgde Faisal Nassar, een Irakese vluchteling, die eveneens sprak op de demonstratie van 15 februari in Amsterdam. Vervolgens liep een grote stoet door de winkelende massa. Woordvoerder Felix van Ballegooij: "Het was een ongelofelijk mooie avond voor Roermond en de Vrede. Zeer succesvol." Na drie kwartier lopen kwam de menigte weer bijeen op het Munsterplein. van Ballegooij: "We konden op grote steun rekenen van de allochtone bevolking van Roermond."