Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 21-02-2003 Verkeershandhavingsteam
Deze week 11 rijbewijzen ingevorderd; (JC)

De motorsurveillanten van het Verkeershandhavingsteam (zowel opvallend als onopvallend) betrapten de afgelopen week 11 bestuurders met grove snelheidsovertredingen en of verkeersgevaarlijk rijgedrag. Negen automobilisten kunnen van justitie te zijner tijd een dure cheque in de bus verwachten omdat zij meer dan 50 km te hard reden dan de toegestane snelheid.

De 24 jarige inwoner van Maasmechelen reed met zijn Mercedes over de A76 in de richting van Geleen en de motoragent zag dat hij bumperkleefde. Tijdens het volgen van deze auto klokte de agent snelheden van ruim 180km waar 120 is toegestaan. Verder zag de agent dat deze bestuurder steeds links en slingerend bleef rijden. De man verklaarde dat hij s-nachts uit Dusseldorf vertrokken was om een familielid op het vliegveld af te zetten en gaf toe eigenlijk doodmoe te zijn en soms bijna achter het stuur in slaap viel. De vraag van zijn bijrijder of hij niet eens het stuur kon overnemen negeerde de betrokkene een paar keer. Nu moest de bijrijder wel verder rijden.

De 41 jarige vrouw uit Geleen op de A76 van Heerlen in de richting van Geleen. De motoragent viel het op dat zij 177 reed. Daarom volgde hij de bestuurster in haar Mercedes en zag dat zij ter hoogte van Nuth een verkeerstremming naderde, maar haar snelheid niet wilde minderen. Zij haalde tot twee maal toe rechts in over de vluchtstrook. Dit herhaalde zij ook nog eens met een vrachtauto ter hoogte van de afrit Geleen. Het verkeerslicht, dat op rood stond, negeerde zij en spoedde zich in de richting centrum van Geleen.
Zij verklaarde erg veel haast te hebben en eigenlijk ergens anders met haar gedachten was.