Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.30) Vrijdag 21 februari 2003

Heerlen, winkelinbraak.

Vrijdagmorgen 21 februari 2003 heeft omstreeks 03.15 uur in een drogisterij gevestigd aan de Bautscherweg te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. De inbreker had met een trottoirtegel een ruit van 2 bij 1 vernield waardoor de toegang tot de winkel werd verkregen. In het winkelgedeelte ontvreemdde hij de aanwezige voorraad sigaretten. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, rijden onder invloed.

De politie heeft donderdag 20 februari 2003 tegen een 36 jarige automobilist uit Landgraaf proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed terwijl hem bij rechterlijke uitspraak de bevoegdheid om een auto te mogen sturen was ontzegd.
De politie controleerde omstreeks 22.00 uur op de Spoorsingel te Heerlen de automobilist omdat deze geen autogordel droeg. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de afgelegde alcoholblaastest gaf aan dat hij gedronken had. Aan het politiebureau moest de inwoner van Landgraaf zijn medewerking verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek dat de inwoner van Landgraaf in het geheel geen motorvoertuig mocht besturen. Vanwege eerder rijden onder invloed was hem de bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig hem bij Rechterlijke uitspraak ontzegd. Na het opmaken van proces-verbaal vanwege beide verkeersmisdrijven en na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, winkeldief aangehouden.
Donderdagavond 20 februari 2003 heeft de politie tegen een 26 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt nadat hij door personeel van een audiowinkel in het centrum van Heerlen op heterdaad werd betrapt bij een winkeldiefstal.
De inwoner van Heerlen ontvreemdde omstreeks 19.00 uur in het Coriocentre een minidiskplayer met een winkelwaarde van 130 euro. Deze verborg hij onder zijn kleding en wilde daarmee zonder aan de kassa te betalen de winkel verlaten. Aan de uitgang werd de winkeldief ter verantwoording geroepen door het beveiligingspersoneel. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Heerlen mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij bleek een veelpleger te zij die al een waarschuwingsproces-verbaal uitgereikt had gekregen. In het kader van aanpak stelselmatig daderschap is de inwoner van Heerlen in verzekeringgesteld. Vandaag zal hij aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.

Heerlen, brand in woning.
Donderdagmiddag 20 februari 2003 kort na 15.00 uur heeft een brand gewoed in een woning gelegen op de 11^e etage van een flatgebouw aan de Palestinastraat te Heerlen. Flatbewoners ontdekten de brand en waarschuwden de brandweer. Omdat niemand in de woning aanwezig was moest de brandweer de toegangsdeur van de woning forceren. Binnen werd de brand geblust. Deze bleek vermoedelijk ontstaan te zijn na een kortsluiting in een waterkoker. De woning liep zware rook- en roetschade op. Een hond die in de woning aanwezig was werd bij de buren ondergebracht. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoner die een busreisje maakte en na het blussen van de brand thuiskwam de helpende hand.

Wittem, inbreker op heterdaad betrapt.
Vrijdagmorgen 21 februari 2003 heeft de politie een 25 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden kort na het plegen van een inbraak in een school.
De politie kreeg kort voor 02.00 uur een melding via een inbraakalarm dat er mogelijk werd ingebroken bij de scholengemeenschap Sophianum aan de Hofstraat te Wittem. Ter plaatse aangekomen zag de politiepatrouille dat er een man uit de struiken tevoorschijn kwam die behoorlijk geschrokken leek van de aanwezigheid van de politie. Het bleek een 25-jarige Kerkradenaar te zijn. Verder onderzoek met behulp van een diensthond wees uit dat er daadwerkelijk was ingebroken, waarbij de dader via een raam uit school vluchtte. Het vanuit de school door de hond gevolgde spoor eindige op de plaats waar de politie de verdachte aangehouden had. Op de plaats waar de verdachte werd aangehouden werden enkele schroevendraaiers alsmede een breektang aangetroffen. In school bleken enkele computers en onderdelen daarvan losgekoppeld te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De politie stelt een verder onderzoek in.