Politie Zaanstreek-waterland



12:37 20-FEB-03
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Moeder en zoon aangehouden voor mishandeling en winkeldiefstal

Een 31-jarige man uit Wormerveer en een 51-jarige vrouw uit Oost-Graftdijk werden aangehouden wegens winkeldiefstal en mishandeling. De man werd betrapt toen hij in een bouwmarkt een aantal handgrepen in zijn jaszak stopte. Nadat hij de kassa was gepasseerd werd hij door een lid van de bedrijfsbeveiliging aangehouden. De man rukte zich echter los en ging er vandoor. Buiten gooide hij de handgrepen weg, maar kon daarna opnieuw worden aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig door wild om zich heen te slaan. De bedrijfsbeveiliger en zijn inmiddels ook ter plaatse gekomen collega, hadden de grootste moeite de man onder controle te krijgen. Daarbij vielen over en weer rake klappen. Even daarna kwam de vrouw aanlopen, die de beveiligers gebood haar zoon los te laten. Zij sloeg daarbij beide beveiligers herhaaldelijk in het gezicht. Vervolgens werden moeder en zoon door de inmiddels gearriveerde politie aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht, waar een proces-verbaal werd opgemaakt. De beveiligers raakten licht gewond. De verdachte hield twee gekneusde ribben en een gekneusde maag aan het handgemeen over.

19:40 20-FEB-03
LOC: ZAANDAM, VINKENSTRAAT

Bromfietser slaat agent

Een 39-jarige man uit Zaandam werd aangehouden, omdat hij een motoragent in zijn gezicht had geslagen. De agent had de man op een bromfiets zien rijden, terwijl hij geen helm droeg, geen verlichting voerde en geen verzekeringsplaatje op zijn bromfiets had. Hij begeleidde de bromfietser naar het Rustenburg, waarop dat moment een bromfietscontrole werd gehouden. Halverwege stopte de bromfietser en wilde niet meer meerijden. Daarop ontstond een handgemeen, waarbij de man de agent in zijn gezicht sloeg. De verdachte had alcohol gebruikt, maar wilde niet meewerken aan een blaasproef. De Zaandammer werd aan het politiebureau ingesloten.

00:49 21-FEB-03
LOC: ZAANDAM, BURCHT

Auto gestolen

Gisterenavond werd vanaf De Burcht een auto gestolen. Het betreft een grijze personenauto van het merk Audi, type A3 TDI met het kenteken XD-ZF-15. De auto was voorzien van roestvrij stalen velgen.

06:09 21-FEB-03
LOC: KROMMENIE, SNUIVERSTRAAT

Man van tas beroofd

Een 18-jarige man uit Krommenie moest vanochtend onder bedreiging van een pistool zijn tas afgeven aan een onbekende. Het slachtoffer en de man liepen elkaar tegemoet over het trottoir. Toen zij elkaar dichtbij genaderd waren haalde de man een pistool onder zijn jas vandaan en bedreigde het slachtoffer daarmee. Nadat hij de tas had gekregen vluchtte de man naar de Albert Schweitzerstraat, waarna hij uit het zicht verdween. Later werd de tas teruggevonden bij een pinautomaat in Koog aan de Zaan. Vermoedelijk heeft men daar geprobeerd met de gestolen passen geld te pinnen. Dat is niet gelukt, omdat de passen zeer snel waren geblokkeerd.
De dader betrof een blanke man van ongeveer 20 tot 25 jaar en 1.76 m lang. Hij had een slank postuur en een ovaal gezicht. Hij droeg een grijze gebreide muts en een donkere lederen jas tot op zijn knieën. Ook had de man een donkere sjaal voor zijn mond geknoopt. De dader sprak gebrekkig Nederlands en Engels.

10:34 21-FEB-03
LOC: PURMEREND, ZUIDERSTEEG

Bejaarde vrouw dodelijk verongelukt

Een 83-jarige vrouw uit Edam werd door een vrachtwagen overreden en was op slag dood.
De vrachtwagen, bestuurd door een 45-jarige man uit Volendam, reed na het lossen achteruit in de Zuidersteeg in de richting van de Nieuwstraat. De vrachtwagen was voorzien van dodehoekspiegels, maar het slachtoffer heeft zich kennelijk recht achter de vrachtwagen bevonden, want de Volendammer heeft haar niet gezien. Hij merkte ook niets van de aanrijding maar werd daarop door omstanders attent gemaakt. De vrouw was slecht ter been en gebruikte krukken. Hoe de vrouw ongezien achter de vrachtwagen is gekomen is nog onbekend.
De politie is op zoek naar getuigen, die het ongeluk hebben zien gebeuren. Men kan bellen naar nummer 0900-8844

11:57 21-FEB-03
LOC: MONNICKENDAM, ZUSTER BLOEMSTRAAT

Hennepplantage bij toeval ontdekt

Tijdens assistentie van een deurwaarder werd in een woning een sterke henneplucht waargenomen. Na onderzoek werd een plantage van 164 planten op de zolder van de woning aangetroffen. De planten werden vernietigd en de apparatuur in beslaggenomen. Er was niemand in de woning aanwezig.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-110203



00:15 21-FEB-03
KROMMENIE, NOORDERHOOFDSTRAAT
02:00 21-FEB-03
WIJDEWORMER, A7
04:37 21-FEB-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Drie drankrijders

In de nacht van donderdag op vrijdag werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. In Krommenie werd even na middernacht een 55-jarige man uit Koog aan de Zaan mee naar het politiebureau genomen. Daar bleek dat hij een alcoholgehalte van 330 ug/l had. Op de A7 in Wijdewormer werd om twee uur een 35 jarige bestuurder uit Hoorn van de weg gehaald. Hij had ruim twee keer zoveel drank op als is toegestaan (450 ug/l). De meeste drank had een 39-jarige bestuurder uit Nieuwe Niedorp op. De man werd om halfvijf 's morgens betrapt op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer. Alle overtreders kregen een rijverbod, variërend van twee tot zes uur, een boete en een proces-verbaal.

07:45-11:30 20-FEB-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
154 km per uur
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (100 km per uur) in Wormerveer werd donderdagochtend een snelheid gemeten van 154 km per uur. Omdat het om een snelheidsovertreding van (ruim) meer dan 30 km per uur gaat, zal de officier van justitie de zaak in behandeling nemen. In totaal hield vier procent van alle bestuurders zich niet aan de snelheid. Onder de hardrijders bevonden zich negen vrachtauto's en voertuigen met aanhangwagens die de maximumsnelheid van 80 km per uur overschreden.


10:30-11:45 20-FEB-03
22 boetes
Tijdens een verkeerscontrole op de N247 in Oosthuizen werden donderdagochtend 22 bekeuringen uitgedeeld. Tien waren voor te hard rijden (de hoogste snelheid was 116 km per uur), zes voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet handsfree bellen onder het rijden, twee voor onnodig mistlichten voeren/geluid maken en één boete was voor een bestuurder wiens kenteken niet aan de eisen voldeed.


19:50-21:15 20-FEB-03
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
140 km per uur
Op de Provincialeweg N244 (100 km per uur) in de Middenbeemster werd donderdagavond een snelheid gemeten van 140 km per uur. Omdat het om een snelheidsovertreding van meer dan 30 km per uur gaat, zal de officier van justitie de zaak in behandeling nemen. In totaal hield dertien procent van alle bestuurders zich niet aan de snelheid.

07:50-9:15/16:30-17:30 20-FEB-03

ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
80 km per uur op de Kepplerstraat
Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam werd donderdag twee keer een mobiele snelheidscontrole gehouden. In de ochtend reed vier procent van alle bestuurders te hard. De snelste reed 72 km per uur. Aan het eind van de middag werd nog harder gereden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Drie procent van alle weggebruikers hield zich tijdens de tweede controle niet aan de snelheid. Het verkeersaanbod was tijdens beide controles was ongeveer even groot (ruim zevenhonderd passanten).

EINDE
---



---- --