Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Leidschendam, 21 februari 2003

Vakopleiding DHZ: binnen één jaar 2.983 cursisten

Binnen één jaar doen ruim 2.900 winkelmedewerkers mee aan de vakopleiding DHZ die in maart 2002 van start is gegaan. De vakopleiding is ontwikkeld door de Vereniging van Winkelketens in de Doe-het-zelfbranche (VWDHZ) in samenwerking met IMKO opleidingen. De derde landelijke examenronde werd gehouden op woensdag 12 februari 2003. Het gemiddelde examencijfer was in 2002 een 6,5.

De bouwmarkten verenigd in de Vereniging van Winkelketens in de DHZ-branche gaan de komende jaren fors investeren in het trainen en opleiden van DHZ-medewerkers om hun concurrentiekracht en aantrekkelijkheid voor consumenten verder te versterken. Net als in de populaire TV-programma's over klussen is de vakopleiding DHZ voor medewerkers klusgericht opgezet.

Bouwmarkten zijn populair bij consumenten, omdat in ruim opgezette winkels een breed assortiment wordt gepresenteerd (one stop shoppen) en flexibel wordt ingespeeld op consumentenwensen. Bovendien zijn bouwmarkten goed bereikbaar per auto en hanteren ze ruime openingstijden voor de klusser.

Leden van de Vereniging van Winkelketens in de DHZ-branche (VWDHZ) zijn Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Inkoopcombinatie Bouwen en Wonen (Nijhof Zelfbouw, Inter Chalet, Bouwmarkt Groenen en De Boer Staphorst), Hornbach, Multimate, Hubo, Doeland, Big Boss, Welkoop en Boerenbond.