Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 21 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: portemonneedief op heterdaad betrapt Een 38-jarige man uit Leeuwarden werd vrijdagochtend op heterdaad betrapt bij het stelen van een portemonnee uit een tas van een 75-jarige vrouw die aan het winkelen was in een supermarkt aan de Dierenriemstraat. De man probeerde weg te komen maar werd overmeesterd door winkelpersoneel die hem overdroeg aan de gewaarschuwde politie. De Leeuwarder bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

Groningen: heler van fiets aangehouden
Agenten hielden vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Groningen aan die in de Herestraat fietste op een fiets met een geforceerd slot. Bij controle bleek de fiets als gestolen te staan geregistreerd. De man bekende de fiets voor een gering bedrag gekocht te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal voor heling. De fiets wordt terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Onnen / Groningen: verkeerscontroles
In Onnen werd er vrijdagochtend op de Dorpsweg een lasersnelheidscontrole gehouden. Vijf bestuurders kregen vanwege overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km per uur een bon. De snelste overtreder reed 77 km per uur. Op het Hanzeplein werden zes taxis gecontroleerd. Drie administratieve overtredingen werden geconstateerd.

Ten Boer: inbraak bibliotheek
In de bibliotheek in Ten Boer is donderdagnacht ingebroken. Door het openbreken van het slot van de toegangsdeur is men binnengekomen. Er worden enkele computers vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Winsum: autoinbraken
Donderdagnacht is er ingebroken in drie autos in Winsum. De autos stonden geparkeerd aan de Jasmijnstraat (1) en de Salvialaan (2) . Door het intikken van een raampje of het openbreken van een portier kon de dader in de auto komen. In alle gevallen ging het om de radio/cd combinatie. De schade is enkele duizenden euros.

Onderdendam: auto te water
Mogelijk door de gladheid is vrijdagmorgen een 19-jarige automobilist uit Warffum in het kanaal terechtgekomen langs de Warffumerweg bij Onderdendam. De auto verdween compleet onder water. De bestuurder kon zichzelf redden, maar liep wel een nat pak op. De auto is door een bergingsbedrijf uit het kanaal getakeld en kan als total loss worden beschouwd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)