SNS Reaal Groep

Realtime online beleggen en bankieren via Pocket PC en i-mode SNS Bank weer eerste met innovatieve mobiele internetdiensten

21 februari 2003

Met de introductie van online realtime beleggen en bankieren via een personal digital assistent (pda) is SNS Bank de eerste bank in Nederland die mobiel bankieren écht mogelijk maakt. Konden klanten van SNS Bank al als eerste realtime bankieren via internet en via i-mode; nu kan dat ook via een pda (bijvoorbeeld een Palm of Pocket PC). Particuliere én zakelijke klanten van SNS Bank kunnen daarmee vanaf 27 februari aanstaande op iedere plaats en op ieder gewenst moment hun bankzaken en beleggingen beheren. Begin maart heeft SNS Bank nog een primeur, dan is ook beleggen via i-mode online realtime mogelijk. De introductie van deze nieuwe diensten past bij de missie van SNS Bank; het aanbieden van innovatieve producten en diensten op het gebied van sparen en beleggen.

SNS Bank is trots op haar vooruitstrevende positie op het gebied van online dienstverlening. In 2000 introduceerde SNS Bank als eerste realtime internetbankieren, waarna vele innovatieve toepassingen volgden. Laatste wapenfeit is de titel 'beste internetbroker', in januari 2003 toegekend door Beurs.nl. Beleggen of bankieren via een pda was tot op heden nog niet mogelijk. Door de ontwikkeling van een speciale mobiele variant van de
internetdiensten van SNS Bank kan nu met een Pocket PC of Palm met internetaansluiting (GPRS) overal gehandeld, gekeken en overgemaakt worden. Ook het ontvangen van saldo- en transactieattenties is mogelijk met een pda.

De introductie van bankieren via een pda voorziet met name in een behoefte van de zakelijke klanten van SNS Bank. Zij kunnen vanaf 27 februari op weg naar een klant of opdrachtgever kijken of een bedrag is bij- of afgeschreven. Ook het ter plekke overmaken van geld is mogelijk geworden door de uitbreiding van de internetdiensten van SNS Bank.

Begin maart heeft SNS Bank nog een primeur. Dan is naast het bankieren via i-mode ook het realtime orderen van aandelen via i-mode mogelijk met een effectenrekening van SNS Bank. Bovendien kan de persoonlijke portefeuille op ieder moment van de dag worden ingezien.

De voortrekkersrol van SNS Bank vloeit voort uit de strategie van de bank. SNS Bank wil toonaangevend zijn bij het ontwikkelen van hypotheken, spaar- en beleggingsproducten. Klanten moeten op ieder gewenst moment hun bankzaken kunnen regelen, op een manier die hen het beste uitkomt. Het aanbieden van innovatieve producten en diensten past daarbij. SNS Bank. Zo kan het ook.

---