Om 15.15 uur reed een 48-jarige Apeldoornse met haar bromfiets tegen een rood afscheidingspaaltje, dat midden op de brug van Kanaal Zuid stond. Zij kwam ten val en liep een hoofdwond en hersenschudding op. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij naar huis. een uur later overkwam een 16-jarige jongen eveneens op een bromfiets hetzelfde. Hij raakte gelukkig niet gewond, maar ook zijn bromfiets liep schade op.
---

---
Van 13.30 - 16.00 uur hebben 7 agenten bij het Kanaal Zuid en bromfietscontrole gehouden.Er werden 12 overtredingen geconstateerd, waarvan rijden zonder helm, opgevoerde bromfiets, geen certificaat en rijden op het fietspad in negatieve zin het meest scoorden. Tussen 1800-21.00 hebben agenten uit de binnenstad met het Team Verkeershandhaving in het centrum weer een controle gehouden. Motoragenten van genoemd handhavingsteam selecteerden de bromfietsen en bij de 24 aangevoerde brommers werden 25 overtredingen geconstateerd. 16 waren opgevoerd, 1 defecte rem, 1 negeren stopteken,1 rijden in het voetgangersgebied,1 geen certificaat, 2 zonder helm en 3 verlichting niet in orde.
---

---

---
Om 17.10 uur stak een 22-jarige Apeldoornse plotseling de rijbaan van de Arnhemseweg over en werd geschept door een 47-jarige automobiliste uit Beekbergen, die in de richting van haar woonplaats reed. Het slachtoffer werd per ambu naar het ziekenhuis gebracht, maar haar letsel bleek mee te vallen.
---

---

---
Een 48-jarige automobilist uit Den Haag heeft omstreeks 22.45 uur het UIT-bord op de A 1 bij de afslag Apeldoorn-Zuid geramd. Hij kwam uit de richting Deventer en heeft kennelijk even niet opgelet. Door de aanrijding raakte z'n bestelbus zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.
---

---

---
Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie en melding, dat er op de Soerenseweg een auto in brand stond. Politie en brandweer gingen naar de opgegeven locatie ter hoogte van Kruisjesdal. De brandweer bluste het vuur, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. Bij het natrekken van de auto, een Opel Astra bleken de kentekenplaten in Vaassen gestolen te zijn. De eigenaar had dit nog niet aan de politie doorgegeven en de afgesleepte auto zal vandaag verder onderzocht worden om de eigenaar te achterhalen. Einde berichten

Anton de Ronde 0900-8844