Politie Zeeland




W-1226-2003 VERNIELINGEN IN VLISSINGEN

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Vlissingen verschillende vernielingen gepleegd.
In de Colijnstraat werd gaten in een schutting getrapt en in de tuin werd een zwaar beschadigde, onbekende, tuintafel aangetroffen; in de Martin Luther Kingstraat werd de ruit van en bedrijfsauto vernield; op de Toelstraweg werd het glas van een bushokje gesloopt en in de Dreesstraat werd een bloempot kapot gegooid tegen een etalageruit. De ruit raakte hierbij waarschijnlijk niet beschadigd. Er zijn geen schadebedragen bekend.


O-1227-2003 KRANTENVERKOOPSTER AANGEHOUDEN

Vrijdag om 15.45 uur werd op de Oostwal in Goes een 18-jarige vrouw uit Antwerpen aangehouden.
Zij stond voor de hoofdingang van en winkelpand kranten te verkopen, maar bleek niet in het bezit van een vergunning. De vrouw deed afstand van de kanten en de opbrengst van de verkoop, ook kreeg zij een boete van E 32,75.


O-1228-2003 BRANDSTICHTING IN BUS

Dinsdag tussen 07.55 en 08.15 uur werd in de Biezelingsestraat in Kapelle in een bus van het openbaar vervoer geprobeerd brand te stichten. Hierdoor ontstond schroeischade aan enkele hoofdsteunen.
In verband hiermee werd vrijdag een 12-jarige inwoonster van de gemeente Reimerswaal gehoord. Zij bekende de brandstichting en zal de schade, een bedrag van E 87,- vergoeden. Zij zal worden doorverwezen naar HALT.

O-1229-2003 WINKELIER OPGELICHT
Vrijdag omstreeks 15.30 uur werd een winkelier in de Sint Domusstraat door een onbekende man d.m.v. een wisseltruc voor meer dan duizend euro opgelicht.
De onbekende heeft de winkel verlaten en kon, na ontdekking van de oplichting, niet meer achterhaald worden.

W-1230-200 AANHOUDING
In de Scheldestraat in haar woonplaats werd vrijdag op 15.30 uur een 17-jarige Vlissingse aangehouden.
Zij reed op haar bromfiets en negeerde een stopteken i.v.m. een bromfietscontrole. Even later werd zij staande gehouden waarna zij vervolgens werd aangehouden. Zij werd na verhoor, in het bezit van een proces-verbaal, weer in vrijheid gesteld.

Z-1231-2003 AUTO TE WATER
Op de Kraagdijk in Terneuzen raakte vrijdag omstreeks 14.5 uur, door nog onbekende oorzaak, een personenauto te water.
De 39-jarige bestuurder en twee 15-jarige inzittenden, allen afkomstig uit de gemeente Terneuzen, konden door de raampjes de auto tijdig verlaten en werden opgevangen in een nabijstaand restaurant. Zij zijn alledrie voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het Waterschap zal er voor zorgen dat de auto, die geheel onder water verdween getakeld wordt.