Ingezonden persbericht


Den Haag, 21 februari 2003

CNN MOBILE BREIDT EUROPESE MOBIELE DIENSTEN UIT

CNN beelden op mobiele telefoon

CNN Mobile biedt een nieuwe reeks diensten aan op het gebied van nieuws en informatie voor operators van mobiele telefoons. De nieuwe diensten zijn onder andere live video streaming (bewegende beelden) van CNN nieuws en downloadservices. Dit stelt mobiele telefoongebruikers in staat om CNN nieuws live te zien op hun mobiele telefoon en continu toegang te hebben tot het CNN nieuws inclusief beelden en nieuwsstories die ook te zien zijn op CNN.com. CNN werkt samen met een groot aantal partners om deze diensten te kunnen aanbieden waaronder Mediabricks, LogicaCMG, The Yard Broadcast Network and Pervasive Edge.

Deze nieuwe producten maken onderdeel uit van de uitbreiding van de internationale mobiele dienstverlening aan mobiele telefoonoperators. Dit volgt op de lancering van CNN's eerste Europese

i-modeTM diensten die eind 2002 zijn gestart in Frankrijk (Bouygues Telecom), België (Base) en Duitsland (E-Plus). Eind 2002 is CNN ook een nieuws- en informatiedienst gestart op Vodafone live! in het Verenigd Koninkrijk waarbij CNN een nieuws- en informatiedienst introduceerde op basis van een maandabonnement.

De nieuwe diensten vormen een aanvulling op de bestaande internationale mobiele diensten die CNN biedt zoals breaking news alerts en nieuwshoofdlijnen via SMS, en CNN-informatie voor WAP-telefoons via wireless partner operators en portals. CNN Mobile is ook beschikbaar voor PDAs via AvantGo.

CNN Mobile - www.cnn.com/mobile
CNN Mobile was de eerste nieuws- en informatiedienst die wereldwijd beschikbaar was met op de regio's toegespitst nieuws. CNN Mobile is geïntroduceerd in 1999 en is beschikbaar voor meer dan 210 miljoen abonnees in meer dan 30 landen. CNN Mobile's dienst is beschikbaar in SMS, WAP, HDML, XHTML en java formaat.


---