Politie Hollands Midden
Datum: 21 februari 2003

(

Babbeltruc Alphen aan den Rijn
Twee bewoonster uit het centrum hebben op donderdag 20 februari aangifte gedaan bij de politie van oplichting. In de middag werd bij hen aangebeld door een man. De man deed zich voor als familie van de buren. Volgens de man zou bij zijn familie een bed worden afgeleverd maar deze waren niet thuis. De man vroeg de bewoonster of zij het bed in ontvangst wilden nemen. Voor het bed moest echter nog een geldbedrag worden betaald. Ook verzocht de man gebruik te maken van de telefoon om 'overleg' te plegen met de leverancier. De man vroeg hierna aan de bewoonsters of zij het bedrag wilden voorschieten. Een bewoonster heeft het gevraagde bedrag overhandigd. De andere bewoonster weigerde.
De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Getuigen gezocht van poging inbraak in auto Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie is op zoek naar getuigen van een autoinbraak op woensdag 19 februari jl. Omstreeks 16.30 uur betrapte een getuige twee personen die een ruit van de auto insloegen. De auto stond geparkeerd op het terrein van zwembad 'Polderbad' aan de Iersestraat. Toen de getuige naar de twee riep gingen zij er direct vandoor. Uit de auto werd niets weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen, met name de man die naar de inbrekers riep wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Brand in woning Gouda
Op vrijdag 21 februari omstreeks 08.45 uur heeft een uitslaande brand gewoed in een bovenwoning aan de Peperstraat. Een 36-jarige bewoner wist tijdig de woning te verlaten. Hij zou met een brandende sigaret in slaap gevallen zijn waarna gordijnen en andere goederen vlamvatte. De bewoner probeerde de brand zelf te blussen met water maar moest uiteindelijk de woning verlaten. De brandweer heeft de brand geblust en was de brand meester omstreeks 09.20 uur. De bewoner is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal andere woningen liep water- en rookschade op.

Aanhoudingen Gouda
De politie heeft op vrijdag 21 februari omstreeks 11.15 uur een 21-jarige Gouwenaar en een 22-jarige Leerdammer aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Een voorbijganger schakelde de politie in nadat was gezien dat er op de Ijsselkade vanuit een voertuig werd geschoten met een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie hield ter plaatse na een uitpraatprocedure de twee verdachten aan. In de auto werden een pompbuks en een dolkmes aangetroffen en in beslaggenomen. Een van de verdachten zou op een eend hebben geschoten. De verdachten zijn na verhoor weer heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --