In Heerde is rond het middaguur een insluiper actief geweest. Aan de Zwolseweg overliep een 56-jarige bewoner een Oost-Europees type, die slecht Nederlands sprak en werk zocht. Toen de man weg was miste men en tas met geld en pasjes. Aan de Dorpsstraat mist men een tas met geld, pasjes en een rijbewijs. Hier was niemand aanwezig, maar de toegangsdeur was niet afgesloten en dus een aardige uitnodiging voor een insluiper. Een gewaarschuwd mens telt voor twee
---

---

---

---
Omstreeks 15.25 uur vond op de soerelseweg in Epe een aanrijding plaats toen een 31-jarige automobilist uit Nunspeet de voor hem rijdende auto's wilde inhalen. Op het moment, dat hij zich naast de voor hem rijdende auto reed begon deze bestuurder (32 uit Enschede) ook met een inhaalmanoeuvre. De Nunspeter week uit naar links en kwam in de berm terecht en schampte een boom, warbij zijn auto zwaar beschadigd raakte.
---

---

---
Rond 19.05 uur werd bij de politie gemeld, dat er in de binnenstad van Putten een winkeldief aan het shoppen was met en geprepareerde tas. Agenten stelden een onderzoek in, maar troffen niemand aan. Een agent die voor z'n nachtdienst aan het bureau kwam en het verhaal hoorde, herkende direct het signalement van een man die hij onderweg richting het station had zien lopen. Op het perron werd de man, een 38-jarige man uit Laren (NH) aangehouden met een tas VOL met allerlei drogisterijartikelen. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn.
---

---

---
Aan de Zuukerenkweg in Epe ontstond omstreeks 21.20 uur brand in een deel van een loopstal waar hooi lag opgeslagen. De brandweer was snel ter plaatse en ondanks de behoorlijk vlammenzee had men het vuur snel onder controle. De in de stal aanwezige koeien volgden de bluswerkzaamheden vol interesse. De oorzaak is nog onbekend.
---

---

---
De politie in Harderwijk kreeg het rond 01..40 uur aan de stik met ene groepje jongeren uit Houten en omgeving. De jongneren waren bij een horecagelegenheid geweigerd en zorgden voor problemen. Surveillerende agenten hielden hen in de gaten en op een gegeven moment maakte een van hen vulgaire gebaren. Toen men de jongeman aansprak begonnen zijn kameraden zich hiermee te bemoeien. De jongenman werd hulp van andere agenten op de Vuldersbrink aangehouden, waarbij hij nog kans zag een portier van de politieauto te ontzetten. Hij is aan het politie bureau verhoord, maar gezien het drankgebruik was een redelijk gesprek erg moeilijk . Hij krijgt en pv.
---

---

---
Ook in Elburg had de politie de nodige bemoeienis met een groep jongeren uit Oldebroek. Zij waren na een ruzie uit een horecagelegenheid aan de Jufferstraat gezet, waarna er een ruit werd ingegooid. De politie kreeg een signalement op en hield later de 16-jarige verdachte aan. Twee 18-jarige plaatsgenoten van de verdachte werden ook aangehouden omdat zij de politie beledigden. Allen krijgen een pv.

Einde berichten

Anton de Ronde, 0900 - 8844