Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN- Op vrijdagmiddag omstreeks 16.35 uur heeft de politie een 37-jarige bestuurder uit IJsselstein aangehouden voor rijden onder invloed.

Tijdens een controle moest de man een blaastest afnemen, omdat hij bloeddoorlopen ogen had en naar alcohol riek. De blaastest gaf aan dat hij teveel had gedronken. Hier wees ademanalyse uit dat hij 1140 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een dagvaarding een rijontzegging van 15 uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 februari controleerden agenten een 29-jarige bestuurder uit IJsselstein. De man reed met zeer langzame snelheid over de Panoven, ook gaf de man veel te vroeg zijn richting aan. Op de Jan van der Heydenweg moest de man een blaastest afleggen, deze gaf aan dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees ademanalyse uit dat de bestuurder 695 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een dagvaarding, rijverbod van 8 uur en tevens kon de man zijn rijbewijs inleveren.

Motor beland tegen auto

LOPIK- Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Lopikerweg Oost. Een 65-jarige motorrijder uit Lopik reed over de Lopikerweg Oost. In een bocht zag de man ineens een bestelbus aankomen. Hij remde te hard, waardoor de motor onder hem vandaan schoot en de bestelbus van een 33-jarige vrouw uit Lopikerkapel raakte. De motorrijder zelf belandde in een sloot die naast de weg gelegen is. De man is voor controle overgebracht naar het Antonius ziekenhuis, alwaar het letsel mee bleek te vallen.

Rijden zonder rijbewijs in een onverzekerde auto

HOUTEN- Op vrijdagavond zagen agenten een 22-jarige vrouw uit Houten rijden op de Rondweg. Toen zij de agenten zag ging de vrouw er als een speer vandoor, waarop agenten de achtervolging inzetten. Op de Schonauwenseweg kon de vrouw worden aangehouden. Hier bleek al gauw dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs en rondreed in een onverzekerde auto. De vrouw kreeg twee bekeuringen en de auto is in beslag genomen door de politie.

Zinloos geweld

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur is een 17-jarige jongen uit Nieuwegein zonder enige reden hard in zijn gezicht geslagen door een nog onbekende jongen.

De 17-jarige jongen was die avond in een( horeca)gelegenheid aan de Nedereindseweg. Omstreeks 23.30 uur ging de jongen naar het toilet. Eenmaal binnen kwamen er ongeveer vier andere mannen het toilet binnenlopen. Omdat de Nieuwegeiner vrolijk was, zei hij iets tegen de mannen. Hierop begon één van de vier te schelden naar het slachtoffer en sloeg hem vervolgens zonder enige reden met een vuist in zijn gezicht en verdween. Door deze harde klap heeft de jongen vermoedelijk iets gescheurd in zijn neus.

Signalement verdachte: Ongeveer 18 jaar oud en 1.80 meter lang. Licht getinte huiskleur, kort zwart krullend haar, naar achteren gekamd. Ook droeg de verdachte een bril. Hij was die avond waarschijnlijk met drie andere mannen in de gelegenheid.

De politie district Lekstroom verzoekt getuigen van deze mishandeling of personen met andere belangrijke informatie contact op te nemen met bureau Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844. (lokaal tarief)

Aanhouding na belediging
NIEUWEGEIN- Op de Halsterheide heeft de politie op vrijdagmorgen om 09.30 uur een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie.

De man werd die morgen door agenten staande gehouden, omdat hij niet handsfree aan het bellen was in zijn auto. Tijdens het uitschrijven van de boete vond de man het nodig om de agenten uit te schelden. Hierop werd de verdachte aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bedreigde de man de agenten en verzette zich. Op het bureau ontving de man nogmaals een boete, deze keer voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Mislukte overval
NIEUWEGEIN- In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 februari heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een bedrijf aan de Zadelstede.

Toen een 22-jarige beveiligingsmedewerkster uit Nieuwegein omstreeks 02.15 uur bij de deur stond van het bedrijf, stonden er ineens twee mannen voor de deur, waarvan één een vuurwapen had en de vrouw dwong de deur te openen. Eenmaal binnen trachtten de mannen op de tweede verdieping van het gebouw een aantal laptops weg te nemen. Toen er een politieauto langs kwam rijden, renden de beide mannen het gebouw uit. Zij hadden geen buit gemaakt. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen op tel:0900-8844.