Ingezonden persbericht

Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport
Betreft: PERSBERICHT:
UITDAGING/AHC KOLPING VERLIEST ONTERECHT MET 30-26 UIT VAN HELLAS

Den Haag - Woedend was trainer/coach Alex Vaassen van Uitdaging/AHC Kolping na de 30-26 (rust 12-16) verloren eerste wedstrijd in de degradatie-nacompetitie eredivisie handbal heren tegen Hellas. De woede was gericht tegen de arbiters Linssen en Sullot. Volgens Vaassen was het de derde maal dit seizoen dat deze twee heren aan het einde van de wedstrijd de Alkmaarders de das om deed. "En steeds stonden wij dan op voorsprong, evenals nu!" Een twee minuten straf voor de wederom goed keepende Alkmaarse goalie Martijn Cappel in de 47e minuut bij de stand 17-21 bleek de ommekeer in de wedstrijd. Binnen vijf minuten kwamen de Hellashandballers gelijk en gingen er daarna 'overheen'.

De twee minuten straf voor Cappel was gegeven 'voor zijn mimiek en houding' aldus een van de scheidsrechters na afloop. Cappel zelf stelde 'niets beledigends te hebben gezegd'.

Tot aan het wegzenden voor twee minuten van Cappel hadden de Alkmaarders steeds op voorsprong gestaan.

Vooral in de eerste helft waren de mannen Van Alex Vaassen goed op dreef. Zij pakte een maximale voorsprong van vijf punten en leidden met de rust met 12-16.

Voor de Alkmaarders leek het een thuiswedstrijd omdat er meer uitzinnige Kolpingfans in Den Haag waren als eigen Hellaspubliek.

Terug in de basis was weer John Ranzijn. Sinds de winterstop had hij last van een enkelblessure. Voor de rust scoorde hij tweemaal. Na de rust kwam hij niet meer terug omdat de enkelblessure weer opspeelde.

Ook na de rust leek er niets aan de hand. De Alkmaarse handballers bleven scoren tot het al eerder gememoreerde wegzenden van Cappel. Hierna kwamen de Alkmaarders niet meer in hun spel en liepen tegen onnodige straffen op terwijl vooral Jitse Blommenstein, normaal een voortrekker in goed spel, onnodig veel kansen weggaf.