Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 23-02-2003 Persbericht district De Leijgraaf

ONGEVAL MET LETSEL, Zeeland

Bij een ongeval op de kruising Graspeel/Heihorst in Zeeland zijn zaterdagmiddag vier mensen gewond geraakt. Een 43-jarige inwoonster van Zeeland reed over de Heihorst, komende uit de richting van de Langstraat en gaande in de richting van de Graspeel. Zij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 52-jarige automobilist uit Veghel. Hierdoor ontstond tussen beide een aanrijding. De 43-jarige vrouw uit Zeeland en twee 10-jarige inzittenden van haar auto klaagden over pijn aan hoofd/nek en een pijnlijke schouder. De 52-jarige inwoner van Veghel had ook last van zijn schouder. De slachtoffers zijn allen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN MET DRANK OP, Uden

De politie betrapte in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige inwoonster van Loosbroek op het rijden met drank op. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Agenten controleerden de vrouw op de Rondweg in Uden.

MANNEN WEIGEREN TE VERTREKKEN, Zeeland

In de Kerkstraat in Zeeland heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige inwoner van Uden aangehouden. Later die nacht hield de politie ook een 18-jarige inwoner van Nistelrode aan. De mannen liepen samen in de Kerstraat. De Udenaar gedroeg zich recalcitrant en viel passanten lastig. Daarnaast uitte hij bedreigingen tegen een portier van een horecagelegenheid. Toen een agent de man meerdere malen verzocht had de Kerstraat te verlaten en hij dit weigerde werd hij aangehouden. De 18-jarige inwoner bleef daarna ondanks verzoeken van de politie aanwezig in de Kerkstraat. Toen hij amok maakte met een groep mensen en hij ruzie probeerde uit te lokken, werd ook hij aangehouden. Beide verdachten zijn zaterdagochtend met een proces-verbaal heengezonden.

VERNIELER VAN RUIT AANGEHOUDEN, Uden

Een 19-jarige inwoner van Uden is zaterdagnacht op de Markt in zijn woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een ruit van een kiosk gelegen aan de Markt had ingetrapt. De politie kon de man voor de Kiosk aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.