Ingezonden persbericht

Steuncomité van parlementariërs voor Ingrid Betancourt

Uitgegeven: Zondag 23 februari 2003, 21.30 uur

In een vandaag verzonden brief heeft Boris Dittrich (D66) zijn collega-fractievoorzitters opgeroepen tot de vorming van een Comité van Aanbeveling voor Ingrid Betancourt. Betancourt is een sociaal-liberaal politica in Colombia. Zij werd precies een jaar geleden ontvoerd - samen met haar campagneleider - omdat zij streed voor democratie. Daarbij richtte zij haar pijlen op de politieke corruptie en het geweld van drugskartels, linkse guerrilla's en rechtse milities.

Volgens Dittrich blijft internationale druk op Colombia nodig, vooral met het oog op de lange termijn. 'Het grote gevaar voor Ingrid Betancourt is dat zij uit beeld verdwijnt. Dat is de reden dat ik graag zou zien dat Nederlandse politici zich solidair met haar verklaren', aldus Dittrich.

Dittrich heeft zijn initiatief eerder op de dag aangekondigd tijdens de presentatie van de Nederlandse pocketeditie van Woede in het hart, het boek van Betancourt over haar politieke streven. Haar uitgever bood Boris Dittrich in Amsterdam het eerste exemplaar aan.

Pour mémoire:

Informatie over Ingrid Betancourt kunt u vinden op: http://www.educweb.org/Ingrid/Nederlands/Bottom.htm