Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Maandag 24 februari / landenavond 19.30-22.30 uur, het Gaslab

Een avondje Thailand

Thailand is een paradijs. Het geldt als een eiland van rust en voorspoed in Aziatische woelige wateren. Met een zwoel tropisch klimaat, een idyllisch landschap, vele overblijfselen uit een historisch verleden en bovenal wonderschone en vriendelijke inwoners is Thailand de ideale reis- of woonbestemming. Bovendien is het Thaise voedsel wereldberoemd.

Thailand is een hel. Het staat vooral bekend om haar kinderprostitutie. Er is een straat in Bangkok die in de top 5 staat van de meest gevaarlijke straten van de wereld. En niet zonder reden. Ook moeten we niet vergeten dat Siam pas sinds 1939 Thailand heet. Met deze naamsverandering wilde het land afstand nemen van haar roerige verleden.

Vanavond staat Thailand centraal. We kijken vanuit verschillende hoeken naar het land dat schuilgaat achter de beelden die wij van haar hebben.

Deze avond wordt georganiseerd op initiatief van T.S.V. `Jan Pieter Minckelers', of kortweg `Japie', ter gelegenheid van hun studiereis naar Thailand. Iedereen is van harte welkom.