Productschap Wijn

Nieuws

Uitgebreide Sud-Ouest-proeverij voor professionals

(persbericht)

24 februari uitgebreide Sud-Ouest-proeverij voor professionals; 12-27 april Sud-Ouest-weken

Gastronomische wijnen pur sang uit de schatkamer van Zuidwest-Frankrijk

Begin 2003 organiseert The Wine & Food Association een uitgebreide campagne waarbij de wijnen uit de Franse regio Sud-Ouest centraal staan.

Lange tijd bleef dit bijzondere gebied ten onrechte in de schaduw van Bordeaux staan, maar de laatste jaren heeft de liefhebber kennis kunnen maken met uiteenlopende wijnen uit o.a. Buzet, Bergerac, Madiran, Jurançon, Cahors en Gaillac. Stuk voor stuk karaktervolle, vaak eigenzinnige en over het algemeen zeer betaalbare wijnen, wit, zoet of rood, waarin de Zuid-Franse zon te proeven is.

Proeven en selecteren
Een breed assortiment wijnen, speciaal voor deze campagne geselecteerd, was reeds te proeven tijdens Wine Professional 2003. De komende maand zal er nog een proeverij voor professionals aan deze boeiende streek gewijd worden:


-24 februari: NH Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

De proeverij vormt een inleiding op de Sud-Ouest-weken in april en bestaat uit twee onderdelen:


-12:00 13:30 uur: een becommentarieerde proeverij (met o.a. Eric Sauter, Fred Nijhuis en Jan van Lissum), waarbij alle Sud Ouest-appellaties uitgelicht worden


-14:00 16:00 uur: een lopende proeverij, waarbij u zelf uw voorkeuren kunt bepalen uit ten minste 54 verschillende wijnen.

Aan deelname zijn voor u geen kosten verbonden.

Uitdaging voor restaurateurs, chefs en sommeliers win een gastronomische reis naar de Sud-Ouest!

Restaurateurs die in april willen deelnemen aan de Sud-Ouest-weken, krijgen tijdens genoemde proeverijen de gelegenheid zelf wijnen te selecteren (minimaal 6, elk uit een andere regio) uit een totaal aanbod van 54 wijnen, afkomstig van 27 wijnmakers.

Het is de bedoeling dat de restaurateurs deze 6 wijnen tijdens de Sud-Ouest-weken in april op de kaart zetten. De wijnen benodigd tijdens de Sud-Ouest-weken kunnen tegen een speciale kortingsprijs worden aangeschaft. Informatie verkrijgbaar bij de importeurs.

De deelnemende restaurants komen in aanmerking voor 3 geheel verzorgde weekends in de Sud-Ouest, inclusief reis en bezoek aan sterrestaurants.

De reizen worden toegekend op basis van de beste/origineelste profilering van de Sud-Ouest tijdens de Sud-Ouest-weken en gaan respectievelijk naar een restaurateur plus partner, een maître/sommelier plus partner en een chef plus partner.

Daarnaast zal de Sud-Ouest-campagne natuurlijk de nodige publiciteit opleveren waarbij ook de deelnemende restaurants onder de aandacht worden gebracht.

Voor de Restaurateurs die de uitdaging willen aangaan ligt tijdens de proeverijen een inschrijfformulier klaar.

Sud-Ouest-weken, 12- 27 april 2003

Gedurende de weken in de periode van 12 t/m 27 april zullen Sud-Ouest-wijnen te proeven zijn tijdens speciale wijn-spijsbijeenkomsten bij circa 30 (top)restaurants verspreid over heel Nederland. De Sud-Ouest-weken gaan officieel van start op zaterdag 12 april, tijdens het openingsdiner van Limburgia Gastronomica bij Château Sint Gerlach in Houthem/Valkenburg.

De volgende producenten hebben reeds hun medewerking toegezegd:

Fronton: Château Bellevue la Forêt, Château Le Roc

Cahors: Château Les Hauts dAglan, Le Cèdre Diffusion, Château Lamartine

Bergerac: Château Tours des Gendres, Clos des Verdots, Château de la Colline

Gaillac: Domaine Rotier

Armagnac: Bas Armagnac Francis Darroze, Château du Tariquet

Gascogne:Domaine du Tariquet, Arainis/Vasconia

Madiran: Domaine Berthoumieu, Château Laffitte Tesron, Chapelle Lenclos, Château dAydie, Domaine Capmartin, Domaine Labranche Laffont

Jurançon:Château Jolys, Clos Uroulat, Domaine Bellegarde, Domaine Cauhapé

Middels bijgevoegde antwoordfax kunt u aangeven of u de proeverij wilt bijwonen. Uiterlijk 15 februari dient uw reactie bij ons binnen te zijn.

Antwoordfax Sud-Ouest proeverij
Gelieve uiterlijk 15 februari terug te faxen/mailen.

Fax 020 624 50 28 / e-mail: info@proefschrift.nl (svp aankruisen)

Ja, vanzelfsprekend maak ik/maken wij graag gebruik van deze uitnodiging!

Nee, tot mijn grote spijt ben ik op 24 februari verhinderd

Naam + functie deelnemer 1:

Naam + functie deelnemer 2:

Naam + functie deelnemer 3:

Bedrijfsnaam:

Adres:

Woonplaats:..

Tel/fax:..

E-mail:


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum