Nieuws
Uitgebreide Sud-Ouest-proeverij voor professionals
(persbericht)
24 februari uitgebreide Sud-Ouest-proeverij voor professionals; 12-27
april Sud-Ouest-weken
Gastronomische wijnen pur sang uit de schatkamer van
Zuidwest-Frankrijk
Begin 2003 organiseert The Wine & Food Association een uitgebreide
campagne waarbij de wijnen uit de Franse regio Sud-Ouest centraal
staan.
Lange tijd bleef dit bijzondere gebied ten onrechte in de schaduw van
Bordeaux staan, maar de laatste jaren heeft de liefhebber kennis
kunnen maken met uiteenlopende wijnen uit o.a. Buzet, Bergerac,
Madiran, Jurançon, Cahors en Gaillac. Stuk voor stuk karaktervolle,
vaak eigenzinnige en over het algemeen zeer betaalbare wijnen, wit,
zoet of rood, waarin de Zuid-Franse zon te proeven is.
Proeven en selecteren
Een breed assortiment wijnen, speciaal voor deze campagne
geselecteerd, was reeds te proeven tijdens Wine Professional 2003. De
komende maand zal er nog een proeverij voor professionals aan deze
boeiende streek gewijd worden:
-24 februari: NH Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012
AD Amsterdam
De proeverij vormt een inleiding op de Sud-Ouest-weken in april en
bestaat uit twee onderdelen:
-12:00 13:30 uur: een becommentarieerde proeverij (met o.a. Eric
Sauter, Fred Nijhuis en Jan van Lissum), waarbij alle Sud
Ouest-appellaties uitgelicht worden
-14:00 16:00 uur: een lopende proeverij, waarbij u zelf uw voorkeuren
kunt bepalen uit ten minste 54 verschillende wijnen.
Aan deelname zijn voor u geen kosten verbonden.
Uitdaging voor restaurateurs, chefs en sommeliers win een
gastronomische reis naar de Sud-Ouest!
Restaurateurs die in april willen deelnemen aan de Sud-Ouest-weken,
krijgen tijdens genoemde proeverijen de gelegenheid zelf wijnen te
selecteren (minimaal 6, elk uit een andere regio) uit een totaal
aanbod van 54 wijnen, afkomstig van 27 wijnmakers.
Het is de bedoeling dat de restaurateurs deze 6 wijnen tijdens de Sud-Ouest-weken in april op de kaart zetten. De wijnen benodigd tijdens de Sud-Ouest-weken kunnen tegen een speciale kortingsprijs worden aangeschaft. Informatie verkrijgbaar bij de importeurs.
De deelnemende restaurants komen in aanmerking voor 3 geheel verzorgde
weekends in de Sud-Ouest, inclusief reis en bezoek aan
sterrestaurants.
De reizen worden toegekend op basis van de beste/origineelste
profilering van de Sud-Ouest tijdens de Sud-Ouest-weken en gaan
respectievelijk naar een restaurateur plus partner, een
maître/sommelier plus partner en een chef plus partner.
Daarnaast zal de Sud-Ouest-campagne natuurlijk de nodige publiciteit
opleveren waarbij ook de deelnemende restaurants onder de aandacht
worden gebracht.
Voor de Restaurateurs die de uitdaging willen aangaan ligt tijdens de
proeverijen een inschrijfformulier klaar.
Sud-Ouest-weken, 12- 27 april 2003
Gedurende de weken in de periode van 12 t/m 27 april zullen
Sud-Ouest-wijnen te proeven zijn tijdens speciale
wijn-spijsbijeenkomsten bij circa 30 (top)restaurants verspreid over
heel Nederland. De Sud-Ouest-weken gaan officieel van start op
zaterdag 12 april, tijdens het openingsdiner van Limburgia
Gastronomica bij Château Sint Gerlach in Houthem/Valkenburg.
De volgende producenten hebben reeds hun medewerking toegezegd:
Fronton: Château Bellevue la Forêt, Château Le Roc
Cahors: Château Les Hauts dAglan, Le Cèdre Diffusion, Château
Lamartine
Bergerac: Château Tours des Gendres, Clos des Verdots, Château de la
Colline
Gaillac: Domaine Rotier
Armagnac: Bas Armagnac Francis Darroze, Château du Tariquet
Gascogne:Domaine du Tariquet, Arainis/Vasconia
Madiran: Domaine Berthoumieu, Château Laffitte Tesron, Chapelle
Lenclos, Château dAydie, Domaine Capmartin, Domaine Labranche Laffont
Jurançon:Château Jolys, Clos Uroulat, Domaine Bellegarde, Domaine
Cauhapé
Middels bijgevoegde antwoordfax kunt u aangeven of u de proeverij wilt
bijwonen. Uiterlijk 15 februari dient uw reactie bij ons binnen te
zijn.
Antwoordfax Sud-Ouest proeverij
Gelieve uiterlijk 15 februari terug te faxen/mailen.
Fax 020 624 50 28 / e-mail: info@proefschrift.nl
(svp aankruisen)
Ja, vanzelfsprekend maak ik/maken wij graag gebruik van deze
uitnodiging!
Nee, tot mijn grote spijt ben ik op 24 februari verhinderd
Naam + functie deelnemer 1:
Naam + functie deelnemer 2:
Naam + functie deelnemer 3:
Bedrijfsnaam:
Adres:
Woonplaats:..
Tel/fax:..
E-mail:
Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum