ANBO

Utrecht, 21-02-3002
ABN Amro - ANBO Servicebus op 24 februari 2003 van start Dorpen als Grathem in Limburg, Idskenhuizen in Friesland en Hensbroek in Noord-Holland hebben op het oog niet veel gemeen, maar vanaf maandag 24 februari 2003 wel. Ze staan op de routekaart van de nieuwe servicebus van ABN Amro en ANBO, die vanaf dat moment van maandag tot en met zaterdag gaat rijden langs twaalf plaatsen verspreid over Nederland.

De ABN AMRO - ANBO Servicebus In de servicebus kunnen voor bankzaken worden afgewikkeld, waaronder het opnemen en storten van geld. Van ABN Amro reist een medewerker mee, die mensen helpt of informeert over bankzaken. ANBO is aanwezig met een adviseur van de ANBO Raadslijn. Ook gemeentelijke publieksdiensten worden aangeboden. Zowel ANBO voor 50-plussers als ABN Amro willen iets doen aan de verschraling van de dienstverlening in de landelijke gebieden voor met name senioren en gehandicapten. Want die hebben het meeste last van het sluiten van bankfilialen, het vertrek van gemeentelijke loketten en het verdwijnen van andere dienstverleners uit de dorpen. De oplossing is gezocht in samenwerking tussen dienstverleners.

Proef
De twee organisaties komen nu als proef een jaar lang met de servicebus: het ideale middel om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer te verbeteren. En om mensen dicht bij huis met allerlei services van dienst te zijn. Streven is om het aantal dienstverleners uit te breiden. In dat kader worden op dit moment vruchtbare gesprekken gevoerd.

Rijschema servicebus
De twaalf plaatsen worden eens per veertien dagen bezocht en de servicebus blijft daar dan van 11.00 tot 16.00 uur staan.
* Maandag 24 februari: Grathem, Limburg

* Dinsdag 25 februari: Giessen, Noord-Brabant
* Woensdag 26 februari: Langerak, Zuid-Holland
* Donderdag 27 februari: standplaats nog niet definitief, Utrecht
* Vrijdag 28 februari: Terschuur, Utrecht
* Zaterdag 1 maart: Wernhout, Noord-Brabant
* Maandag 3 maart: Winkel, Noord-Holland

* Dinsdag 4 maart: Hensbroek, Noord-Holland
* Woensdag 5 maart: Berkhout, Noord-Holland
* Donderdag 6 maart: Saasveld, Overijssel
* Vrijdag 7 maart: Kilder, Gelderland

* Zaterdag 8 maart: Idskenhuizen, Friesland
Actuele informatie
Actuele informatie en standplaatsen staan op www.deservicebus.nl