Fontys


vrijdag 21 februari 2003

VVD-leider Zalm geeft gastcollege op Fontys Hogescholen Venlo

Drs. Gerrit Zalm, partijleider van de VVD en hoogleraar Economie, zal maandag 24 februari aanstaande een gastcollege verzorgen in de aula van gebouw W3 op de campus van Fontys Hogescholen Venlo. Aangezien diverse nationaliteiten op de campus studeren en werken zal hij een Engelstalig college geven over de economische positie en kansen van de regio.

In het gastcollege zal Zalm de nadruk leggen op kernbegrippen als internationalisering, economie, Eur-egio, logistiek en de economische positie van Limburg. Onderwerpen die binnen het curriculum van de studenten ook ruim aandacht krijgen.

Discussie
Naast de VVD-leider zullen nog enkele politieke functionarissen aanwezig zijn. Onder hen Jos van Rey, lijsttrekker van de VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen, Mark Verheijen, kandidaat Statenlid voor Venlo, Frans Pekema, kandidaat Statenlid voor Venlo, Geert Wilders, lid tweede Kamerfractie VVD. Tevens zijn vertegenwoordigers van de gemeente Venlo aanwezig: Ina Leppink, wethouder Economische Zaken van de gemeente Venlo, en Piet Janssen, wethouder Sociale Zaken. De politici en wethouders zullen na de lezing vragen beantwoorden en in discussie gaan met de aanwezigen.

Kennisuitwisseling
Het college is bestemd voor studenten en medewerkers. De bijeenkomst biedt de mogelijkheid voor kennisuitwisseling over actuele onderwerpen met diverse externe partijen. Tevens stelt dit programma de politiek in staat te luisteren naar wat de gedachten en belevenissen zijn van studenten en medewerkers van Fontys Hogescholen Venlo.

Programma:
14.00 uur Ontvangst door directies van Fontys Hogescholen Venlo 14.15 uur Gastcollege door Drs. G. Zalm
14.35 uur Mogelijkheid tot vragen en discussie
15.00 uur Rondleiding Campus door directies van Fontys Hogescholen Venlo
15.30 uur Afsluiting