Gemeente Tilburg

18-2-2003
Richtlijnen voor plakken van posters in verkiezingsperiode College wil wildplakken tegengaan

De gemeente heeft richtlijnen vastgesteld om in de verkiezingsperiode het wildplakken van posters op de verkiezingsborden tegen te gaan. Ook is nog eens gekeken naar het correct plaatsen van zogenaamde sandwichborden en het plakken van posters op gemeentelijke eigendommen.

Politieke partijen mogen van de verkiezingsborden gebruik maken en zogenaamde sandwichborden plaatsen voor zover dit niet in strijd is met de verkeersveiligheid of de bruikbaarheid van de openbare weg. Zij krijgen geen toestemming om posters te plakken op gemeentelijke eigendommen.
Derden, dus anderen dan politieke partijen, mogen geen gebruik maken van de verkiezingsborden. Voor hen gelden overigens dezelfde regels ten aanzien van de zogenaamde sandwichborden en het plakken op gemeentelijke eigendommen. Bij overtreding wordt gebruik gemaakt van artikel 44 in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening), wat inhoudt dat bestuursdwang wordt toegepast of een dwangsom wordt opgelegd. Bestuursdwang houdt in, dat de overtreder de kans krijgt de posters zelf te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan laat de gemeente dat op zijn of haar kosten doen.