Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-02-2003 1e persbericht van maandag 24 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje gewond
Een meisje van 7 jaar uit Eindhoven is zondagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Mercuriuslaan. Ze stak plotseling de weg over tussen een aantal geparkeerde autos door. Een automobiliste van 36 jaar uit Weert kon haar niet meer ontwijken en reed het meisje aan. Ze is met botbreuken naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Mannen met wapens aangehouden
Maandagochtend rond 2.00 uur zijn vier mannen opgepakt omdat ze wapens in hun auto hadden liggen. Bij de politie kwam de melding binnen van een vechtpartij aan de Stephensonstraat. Toen de politie daar arriveerde, was alles rustig. Wel reed er in de buurt een auto rond die zich verdacht gedroeg. De agenten hebben de wagen met de vier mannen erin op de 2e Franklinstraat laten stoppen. In de auto lagen onder meer een dolk van een meter lang, een slagersmes en een busje met traangas. Drie mannen (twee Eindhovenaren van 34 en 35 jaar en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats van 43 jaar) zijn na verhoor op het bureau weer vrijgelaten. Er is wel proces-verbaal opgemaakt. De vierde man zit nog vast omdat hij zijn identiteit niet bekend wilde maken.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt
Een politieman-in-burger heeft maandagochtend rond 1.30 uur een man aangehouden die zich verdacht gedroeg bij geparkeerd staande autos. Dat gebeurde op de Meijerijlaan. Toen de hoofdinspecteur daar liep, zag hij dat de 24-jarige Eindhovenaar in een aantal autos keek. Hij vertrouwde het niet, en heeft hem aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De man had onder meer een mapje met 8 cds, zes losse cds, een headset voor een mobiele telefoon, een auto-radio-cd-speler en een frontje van een autoradio bij zich. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Voetgangster aangereden
Op de Rivierensingel is zondag rond 17.10 uur een 77-jarige voetgangster uit Helmond gewond geraakt. De vrouw liep vanuit de Deltaweg richting Rivierensingel, die ze vervolgens overstak. Tijdens het oversteken werd ze geschept door een 70-jarige automobilist uit Aarle Rixtel. De vrouw liep verwondingen op aan haar hand, pols en hoofd. Ze is met een polsbreuk opgenomen in het ziekenhuis.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Dierdonklaan is afgelopen weekend ingebroken. De dader kwam binnen door een tuindeur aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden sieraden, een spiegelreflexcamera, een CD-speler, een minidisc-speler en geld weggenomen.

Budel: Inbrekers nemen de benen
In een woning aan de Bosch zijn in de nacht van zondag op maandag inbrekers overlopen. De bewoonster, die s nachts naar beneden ging, ontdekte dat was ingebroken. Haar man ging meteen buiten kijken en zag toen drie mannen weglopen richting de Boschakkers. Uit de woning worden sieraden, een computer met computerspelletjes, een magnetron, een radio en een GSM vermist. De daders kwamen binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Geldrop: Onder invloed
Op het Bogardeind is zondag rond 1.30 uur een 24-jarige automobilist uit Heeze betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,2 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Mishandeling na onenigheid in verkeer
Zondagavond rond 20.30 uur is een 36-jarige automobilist uit Hapert door een automobilist en diens bijrijder mishandeld. De 36-jarige man had op de Molenstraat een conflict gehad met een andere automobilist over een verkeerssituatie. Toen hij bij zijn woning was aangekomen en uit zijn auto stapte, bleek dat de automobilist en de bijrijder hem achterna gereden waren. Het slachtoffer werd in zijn buik geschopt en viel op de grond. Toen hij daar lag, werd hij nog diverse malen geschopt. De vrouw van het slachtoffer kwam naar buiten om haar man te helpen. Ook zij werd geslagen. De daders zijn vervolgens in hun auto gestapt en gevlucht. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op en zijn bril werd vernield. Hij heeft zich, evenals zijn vrouw waarvan de verwondingen onbekend zijn, onder doktersbehandeling gesteld.

Son: Inbraak kantoor
Bij een inbraak in een kantoor aan het Raadhuisplein is een computer weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 6.15 uur. Met een steen is een raam ingegooid, waarna de computer uit het pand werd gehaald. Er is één verdachte gezien.

Westerhoven: Inbraak in schuur
Vanuit een schuur bij een woning aan de Oude Weerderdijk zijn een aanhangwagen en een crossmotor gestolen. Dat is gebeurd tussen zaterdagavond 18.30 uur en zondagmiddag 16.15 uur. Het slot van de schuurdeur is opengebroken.

Eersel: Man gewond op snelweg
Een man van 45 jaar uit Tilburg is zondagmiddag rond 14.45 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de snelweg A67 ter hoogte van Eersel. Hij reed daar in een auto vanuit de richting België en raakte door nog onbekende reden van de weg. Hij is aan de linkerkant van de weg in de berm terechtgekomen, tegen de vangrails gereden, en over de kop geslagen. De Tilburger is met beenletsel naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Veldhoven: Fietsen weg uit schuur
Uit een schuur bij een woning aan de Sparrebeek zijn twee fietsen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Het slot van de tuinpoort is kapot gemaakt, waarna de fietsen uit de schuur zijn gestolen. Op de schuurdeur werden geen braaksporen gevonden.

Bergeijk: Auto weg
Vanaf de Sint Victor is in de nacht van zondag op maandag een personenauto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Kadett (ZD-40-FV).