Gemeente Bergen op Zoom


Betaald parkeren tot 21.00 uur

In het centrum van Bergen op Zoom moet sinds 1 februari 2003 tot 21.00 uur betaald worden voor het parkeren. Omdat veel parkeerders nog niet op de hoogte zijn van deze uitbreiding van de betaalde parkeertijd, hebben de medewerkers van de parkeercontrole de laatste dagen waarschuwingen uitgedeeld aan foutparkeerders. Bovendien worden er extra borden geplaatst die de bezoekers op de gewijzigde parkeertijden wijzen.
De naheffing voor het parkeren zonder (voldoende) te betalen kost 44,09.

Betaald parkeren

· Op het Mineurplein en in de parkeergarage Lindebaan betaalt u achteraf. Na uw bezoek aan het centrum betaalt u de daadwerkelijke parkeertijd. Hier kan het dus nooit voorkomen dat u te laat terug bent, waardoor het parkeerkaartje verlopen is.
Het tarief op het Mineurplein en in de parkeergarage Lindebaan is van maandag tot zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) van 18.00 uur tot 21.00 uur 0,20 per 12 minuten. Buiten deze tijden betaalt u 0,20 per 15 minuten.

· Op de overige parkeerplaatsen moet u van tevoren inschatten hoelang u nodig denkt te hebben om het centrum te bezoeken en deze periode vooruit betalen. Met andere woorden: u moet voor de tijd dat uw auto geparkeerd staat een geldig parkeerticket hebben. Zorg er voor dat uw parkeerticket goed zichtbaar en leesbaar achter de voorruit ligt. Het betaald parkeren is verplicht van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 21.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op deze parkeerplaatsen is het tarief 0,20 per 11 minuten.

Maximale parkeertijd
U kunt niet overal even lang parkeren. Dit is gedaan om een doorstroming te bereiken in de bezetting van de parkeerplaatsen.
- Op het Sint Catharinaplein, het Pastoor Joorenplein, de Korenmarkt en de Westersingel kunt u zonder beperking parkeren. Hier moet u van tevoren betalen voor de tijd dat u wilt parkeren.
- Op het Sint Josephplein, de Sint Josephstraat, de Kloosterstraat, het Korenbeursplein, de Lievevrouwestraat, de Lindebaan (de straat), de Noordsingel, de Stationsstraat en de Wassenaarstraat is de maximale parkeertijd 2 uur. U betaalt vooraf voor de tijd dat u wilt parkeren met een maximum van 2 uur.

- Op de Antwerpsestraat en de Steenbergsestraat is de maximale parkeertijd 1 uur. U betaalt vooraf voor de tijd dat u wilt parkeren met een maximum van 1 uur.

- Op het stationsplein is de maximale parkeertijd een half uur. U betaalt vooraf voor de tijd dat u wilt parkeren met een maximum van een half uur.
Op de parkeerautomaten staat aangegeven hoe lang u maximaal mag parkeren, op welke tijden u moet betalen en welk tarief u betaalt. In de parkeergarage Lindebaan en op het Mineurplein kunt u onbeperkt parkeren, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U betaalt achteraf voor de tijd dat u geparkeerd heeft.

Parkeren voor vergunninghouders
Naast het betaald parkeren zijn er in het centrum en op de ring rond het centrum van Bergen op Zoom parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het parkeren voor vergunninghouders is gekoppeld aan het betaald parkeren. Dit betekent dat het verboden is om zonder vergunning op een vergunninghouderplaats te parkeren van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 21.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Het parkeren zonder vergunning op een vergunninghouderplaats kost 40,=