Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.20 uur) Maandag 24 februari 2003

Spaubeek, onbekenden steken banden lek van geparkeerde autos.

Zondagmiddag 23 februari 2003 kreeg de politie melding van een vernieling aan de Mergelakker te Spaubeek waar van drie autos de banden lek waren gestoken. Bij nadere controle bleek het om mogelijk meer dan tien geparkeerde personenautos te gaan. Verklaringen van buurtbewoners wijzen er op dat de vernielingen tussen 10.00 en 15.30 uur mogelijk zijn aangericht door twee jonge onbekende jongens. Inmiddels heeft een aantal eigenaren aangifte gedaan van de vernieling aan hun voertuig.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geleen, onbekenden proberen auto te stelen.
Een 44-jarige inwoner uit Geleen heeft maandagmorgen 24 februari 2003 ternauwernood weten te voorkomen dat zijn auto, die geparkeerd stond aan de Rijksweg Zuid, gestolen werd.
De man zag omstreeks 01.00 uur drie mannen in de directe omgeving bij zijn geparkeerde auto staan. In het voertuig zat een passagier op de komst van de bestuurder te wachten. De personen spraken de bestuurder die in zijn auto wilde stappen aan. Deze vond de situatie verre van prettig, stapte in en startte zijn auto. Via het geopend portierraampje probeerde een van de mannen de autosleutels uit het contactslot te halen. De bestuurder wist dit te voorkomen en reed weg. Hierop opende een van de onbekende mannen het portier. Bij het wegrijden werd deze enkele meters meegesleept waarop hij het portier losliet. De bestuurder heeft daarna het voorval meteen bij de politie gemeld. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Geleen, gewapende overval op tankstation.
In een tankstation aan de Jos Klijnenlaan te Geleen heeft zondagavond 23 februari 2003 een gewapende overval plaatsgevonden. Rond 20.45 uur betrad een onbekende man, vrijwel geheel in het zwart gekleed, het tankstation. Met een vuurwapen bedreigde hij het enige personeelslid en eiste geld. De behoorlijk geschrokken medewerkster van het tankstation gaf de overvaller geld uit de kassa, waarop de man het geld pakte en te voet is gevlucht in de richting van de van Goyenflat te Geleen. Ten tijde dat de overval plaatsvond was er een bezoeker die elders in het tankstation stond te telefoneren. Na het zien van de gewapende overvaller wist deze snel het tankstation uit te glippen. Hij meldde zich na de overval bij de politie, waarbij hij zijn medewerking aan het verdere onderzoek toezegde. Hoe groot de buit is geweest moet nog geïnventariseerd worden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Limbricht, hennepkwekerijen in woning aangetroffen.

De politie heeft vanmorgen 14 februari 2003 bij een onderzoek in een woning aan de Maaslandstraat te Limbricht drie hennepkwekerijen aangetroffen bestaande uit totaal ruim 600 henneplanten. Na overleg met de Officier van Justitie werden de kwekerijen geheel ontmanteld. Twee mannen werden aangehouden.
Het onderzoek werd vanmorgen kort na 10.00 uur in de woning ingesteld naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Na het betreden van de woning en het aantreffen van drie hennepkwekerijen werden twee mannen in de woning aangehouden die voor verder onderzoek aan het politiebureau werden ingesloten. De hennepkwekerijen bevonden zich op de eerste etage, elk in aparte kamers. In het totaal trof de politie 612 hennepplanten aan die beschenen werden door diverse groeilampen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werden de drie hennepkwekerijen ontmanteld. De politie nam groeilampen, koolstoffilters, afzuiginstallaties, transformatoren, tijdschakelaars en groeimiddelen in beslag.
De politie maakt op grond van de Opiumwetgeving proces-verbaal op.

Geleen, overval in winkel.
Donderdagavond 20 februari 2003 heeft in een lingeriewinkel gevestigd aan de Ansemburgstraat te Geleen een gewapende overval plaatsgevonden. De overvaller verliet met lege handen de winkel nadat de eigenaar van de winkel ten tonele verscheen.
Omstreeks 19.45 uur kwam een onbekende man de lingeriewinkel binnen en bedreigde daar met een vuurwapen de winkelierster. De overvaller eiste geld. De echtgenoot van de winkelierster die vanuit zijn kantoorruimte het een en ander gehoord kwam daarop de winkel binnen. Mogelijk is de overvaller geschrokken van de komst van de eigenaar want hij verliet zonder buit daarop meteen de lingeriewinkel en liep weg in de richting van de Salmstraat.
Voor de lingeriewinkel stonden drie mannen met elkaar te praten. Niet uitgesloten is dat deze de overvaller duidelijk gezien hebben. De politie is op zoek naar deze getuigen en verzoekt deze zich bij de politie van de bassiseenheid Geleen te melden. Telefoon 0900-8844.