Ingezonden persbericht

Birmingham, 24 februari 2003

Sendo lanceert nieuw programma voor ontwikkelaars

Ondersteuning bij ontwikkeling creatieve en kwalitatieve applicaties voor mobiele telefoons

Sendo heeft een nieuw Developers Program voor ontwikkelaars gelanceerd. Op basis van dit programma kunnen softwareontwikkelaars creatieve, kwalitatieve en onderscheidende applicaties ontwikkelen.

"Het programma is zodanig gestructureerd, dat alle ontwikkelstappen worden doorlopen. We bieden ontwikkelaars onder andere een Software Development Kit, whitepapers, voorbeeldcodes, nieuwsbrieven, advies over de beste evenementen en een verklarende woordenlijst van technische termen. Dit naast informatie over geplande tests en een dienst voor de introductie van nieuwe applicaties. Dit is echter nog maar het begin", aldus Sander van der Meer, Senior Manager Applications, Software & Services van Sendo.

Sendo is van plan de diensten binnen het Developers Program uit te breiden met een forum, e-mailondersteuning, FAQ's, toegang tot ontwikkelsessies, een verificatieservice en een winkel waar de Sendo-Development Kit kan worden aangeschaft.

De mogelijkheid om smartphones uit te rusten met op maat gemaakte applicaties heeft de deur opengezet voor innovatie in de markt voor mobiele telefonie. Sendo gaat ervan uit dat het aantal kwalitatieve applicaties voor smartphones de komende tijd zal groeien.

Sendo stimuleert de ontwikkeling van diverse soorten applicaties in verschillende programmeertalen. Bij de lancering van het Developers Program is informatie te krijgen over de ontwikkeling van applicaties in zowel C++ als J2ME - Java. Binnenkort zullen ook andere programmeertalen worden ondersteund.

Om ontwikkelaars nog beter te kunnen ondersteunen, is Sendo ook van plan om een test- en verificatieservice te lanceren. Deze service stelt de integriteit van third-party-applicaties vast, waardoor het vertrouwen van eindgebruikers en operators zal groeien. Details van deze dienst worden binnenkort bekend gemaakt.

Smartphones gaan ongetwijfeld een belangrijk deel van het dagelijkse leven uitmaken, zowel zakelijk als ter ontspanning. Sendo onderkent dan ook het belang van zakelijke applicaties en ontspanningsapplicaties zoals games. De toekomst van de mobiele-telefoonontwikkeling zal sterk zijn gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring. Dit wordt bereikt door zoveel mogelijk innovatieve applicaties te ontwikkelen.

Sander van der Meer: "Sendo is van plan om maandelijks een 'Ontwikkelaar van de maand' en een 'Applicatie van de maand' uit te kiezen. We hopen dat we door de erkenning en stimulering van zich onderscheidende ontwikkelaars het aantal kwaliteitsapplicaties voor operators én eindgebruikers kunnen vergroten."

Sendo
Sendo heeft haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en leverde in juni 2001 de eerste mobiele telefoons aan operators in Europa en Azië. Het bedrijf levert zijn mobiele telefoons nu aan ruim 40 landen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Sendo biedt aantrekkelijk geprijsde, betrouwbare producten en diensten met een hoog prestatieniveau aan de mobiele markt. Het bedrijf is opgericht met de wensen van carriers en consumenten in gedachten. Sendo biedt een volledig op maat gemaakt programma van exclusieve merkentelefoons en software met bijbehorende diensten. Details over het bedrijf en zijn producten en services zijn te vinden op www.sendo.com

Voor meer informatie, aanvraag van producten of illustraties: Sendo
Marleen van Lookeren Campagne
Tel.: +44 (7968) 055470
E-mail: mcampagne@sendo.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten / Armine Egberink
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: Sendo@lvtpr.nl