Gemeente Westerveld


24-2-2003
Voorbereidingen voor het nieuwe gemeentehuis van start.

Het college zal de raad een plan van aanpak voorleggen waarin de voorbereidingen die moeten leiden tot de bouw van het nieuwe gemeentehuis zijn opgenomen. De eerste stap in het plan van aanpak is het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie op het hele gebied. Het gaat dan voor het gemeentehuis in het gebied ten oosten van de weg Kalteren. Aan de westkant van de weg Kalteren wordt een plan ontwikkeld voor de bouw van 120 woningen. Als deze visie is vastgesteld kan de planologische procedure worden opgestart. In het plan van aanpak worden de vervolgstappen genoemd die nodig zijn voor er met de bouw van een gemeentehuis kan worden begonnen. Die stappen hebben betrekking op de uitwerking van het programma van eisen, de keuze van een architect, het bouwbudget e.d.

Het college wil de plannen ontwikkelen in overleg met de inwoners van de gemeente. De eerste stap hierin was de kennismaking met de buren van het nieuwe gemeentehuis afgelopen maandag en overleg met het bestuur van de vereniging Dorpsbelang Diever
Combinatie met ander functies.
In het plan wordt uitgegaan van een combinatie van het gemeentehuis met het wijkbureau van de politie. Er is voldoende ruimte om dit te realiseren. Voor de ruimte die overblijft is nog geen concreet plan. Vanuit de raad is de suggestie gedaan om te denken aan een combinatie met een nieuw Dingspilhuus. Het college stelt voor om een onderzoek in te stellen naar zowel de mogelijkheden om het Dingspilhuus op de huidige locatie te verbeteren, als om dit te combineren met de bouw van het nieuwe gemeentehuis.
Het college stelt de raad dan ook voor de opdracht te geven voor het ontwikkelen van een visie, en daarnaast een krediet van ? 670.750,-- te verstrekken voor de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

---