Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, maandag 24 februari 2003

Zakkenroller neemt 4500 euro op met gestolen pinpas

BREDA: Een 57-jarige Bredanaar is voor circa 4500 euro benadeeld omdat hij pas na twee dagen bemerkt heeft dat een zakkenroller zijn pinpasje had gestolen en kennelijk ook over de pincode beschikte. De man, die vanmorgen aangifte kwam doen, bemerkte tijdens het `internetbankieren` dat de afgelopen twee dagen op diverse plaatsen grote bedragen van zijn rekening waren opgenomen met een totaal waarde van 4500 euro. Achteraf denkt de aangever nu dat de pas gestolen moet zijn kort nadat hij zijn boodschappen bij een supermarkt op het Brabantplein heeft gedaan. Hij vermoedt dat de dief heeft meegekeken bij het intoetsen van de pincode en kort daarna de pinpas uit de portemonnee heeft gestolen. Inmiddels heeft de man zijn pasje laten blokkeren.

Politie houdt dronken man in trein aan

BREDA: De politie heeft gisteravond op het Station CS een 39-jarige man uit Kleve aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De politie kreeg omstreeks 21.45 uur een melding dat zich in een trein een dronken persoon bevond die niet aanspreekbaar was. De agenten troffen de man aan die behoorlijk dronken was en ook nog een blauw oog had. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Hij is onderzocht door een GGD-arts. Vanmorgen was hij weer redelijk nuchter, derhalve is hij omstreeks 09.30 uur in vrijheid gesteld.

Inbraak woning

BREDA: Bij een woning aan de Hasselstaat is ingebroken. Men heeft de keukendeur aan de achterzijde van de woning opengebroken. In het huis werden drie slaapkamers doorzocht. Kennelijk is men naar iets specifieks op zoek geweest. Er wordt voorlopig niets vermist.

Dit weekend drie auto`s gestolen in Breda

BREDA: Vanaf de Spoorstraat is een Blauwe Peugeot 205, v.v.h.k. TF-10723, gestolen. Dit betreft een Noors kenteken. Vanaf de Lelystraat is een grijze Opel Kadett gestolen v.v.h.k. XB-91-YK. Vanaf de Mauritsstraat is dit weekend een 27-jaar oude witte Volkswagen Kever gestolen v.v.h.k.75-HP-69 gestolen

Politie houdt twee auto-inbrekers aan

ZEVENBERGEN: Een getuige heeft vannacht de politie op het spoor gezet van twee auto-inbrekers. De politie kreeg omstreeks 04.15 uur een melding dat in een auto op de Langeweg te Zevenbergen ter hoogte van een garage was ingebroken. Van een geparkeerde Daihatsu De getuige gaf de politie het merk en kleur van de auto door van de vermoedelijke inbrekers. Agenten zagen deze auto rijden op de Zuidelijke Randweg. Zij hebben de bestuurder een stopteken gegeven De politie trof in de auto diverse inbrekersgereedschappen en een schijnwerper aan. In de laadruimte lagen twee geluidsboxen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Beide mannen zijn aangehouden en vanmorgen door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Het gaat om een 23-jarige man uit Hoeven en een 24-jarige man uit St.Willebrord.

Diefstal van auto

KLUNDERT: Op zondag 23 februari is er vanuit de Nijverheidsstraat te Klundert een Seat Inca, vvhk VR-FX-71, gestolen.

Inbraak in woning

WILLEMSTAD: Op zondag 23 februari jl. is tussen 18:00 en 20:30 uur, ingebroken in een woning aan de Grimhoek te Willemstad. De dader is vermoedelijk binnengekomen door het slaapkamerraam. De dader heeft een ketting en geld buitgemaakt.

Inbraak bedrijfspanden

ZEVENBERGEN: Door middel van het vernielen van de omheining en het ingooien van een ruit, heeft men toegang gekregen tot een bedrijf aan de Mark S. Clarkelaan te Zevenbergen. De buit bestond uit computers. Tevens heeft gisteravond een inbraak plaats gevonden bij een autoshop, aan de Touwslagerij te Zevenbergen. Ook hier werd een ruit ingegooid en werd er onder andere navigatieapparatuur weggenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk