Persberichten - 24/02/2003

Groep Deceuninck opent nieuwe kantoren in Tsjechië

Persbericht

Investering van 3,5 miljoen euro in Popvky Hooglede-Gits, 24 februari 2003 ­ Groep Deceuninck, wereldwijd producent van kunststof raamsystemen en bouwprofielen, heeft zijn dochteronderneming Deceuninck Spol verhuisd naar gloednieuwe kantoren met bijbehorende opslagruimte en een trainingcentrum in Tsjechië. Het betreft een investering van 3,5 miljoen euro.
De nieuwe gebouwen zijn in Popvky bij Brno gelegen, op een terrein van bijna 2 hectare. De investering van 3,5 miljoen euro omvat de bouw van nieuwe kantoren met een oppervlakte van 4,400 m² om de administratie in onder te brengen alsook de commerciële, technische and logistieke diensten. "De Tsjechische dochteronderneming deed het goed in 2002. Om de klantenservice, de prestaties en de langetermijnontwikkeling op een hoog niveau te houden, moest er geïnvesteerd worden", aldus CEO Clement De Meersman. De industriële gebouwen in Popvky zijn ongeveer vijf maal groter dan diegene in Veverská Bitýska, waar Deceuninck in het verleden zijn kantoren had. Voor de raamproducenten worden speciale nieuwe diensten ontwikkeld, zoals het buigen van PVC-profielen. Daarnaast wordt SynergeBuild, het e-commerce-systeem van Deceuninck, geïntroduceerd voor de klanten. Deceuninck Spol stelt 32 mensen te werk. De Centraal- en Oost-Europese dochterondernemingen van Deceuninck deden het zeer goed in 2002. Samen realiseerden zij een omzetstijging van 7,4%. In de Groep Deceuninck waren zij goed voor 15% van de totale omzet. Groep Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in de compoundering, het ontwerp, de ontwikkeling, de extrusie, de veredeling en de recyclage van kunststofsystemen en ­profielen voor de bouwindustrie. Het bedrijf is actief in 32 landen, beschikt over 18 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 1786 medewerkers, waarvan 560 in Hooglede-Gits. Deceuninck is wereldwijd nummer drie in zijn sector en realiseerde in 2002 een geconsolideerde omzet van 362,4 miljoen euro.

(Einde persbericht)


* * * Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: GROEP DECEUNINCK, François De Landsheer, tel. 051/23 92 20 of 0473/551 760 of ANTHONISSEN & ASSOCIATES, Werner Keeris, tel. 03/286 77 75 of 0496/511 954. www.deceuninck.com


* * *
Bron: Groep Deceuninck
Provider: Euronext Brussels