QUASAR

Groot succes Magic in USA

Magic eDeveloper ontsluit en integreert WEB services van Yellow Transportation Inc.

Irvine, California - Magic Software Enterprises is door partner Logistics Technologies ingezet om voor Yellow Transportation Inc. de WEB services te integreren met Shipment Commander software voor tracking and tracing van vrachtvervoer. Yellow Transportation Inc. is een onderdeel van Yellow Corporation USA. Met deze opdracht verwerft Magic Software een belangrijke positie in het strategische ICT proces van de onderneming. De integratie is cruciaal voor het goed laten verlopen van alle logistieke processen. Volgens een woordvoerder van het concern zijn met de opdracht miljoenen euros gemoeid.

Yellow Transportation is gespecialiseerd in diverse soorten transport in het gebied rond en in Baltimore Washington. Het bedrijf beschikt over meer dan 1.000 voertuigen, 1.100 chauffeurs en 400 medewerkers waarmee dagelijks meer dan 5 miljoen klanten bediend worden. Het meest bekend is de onderneming van de busdiensten die meestal in de bekende blauwgele voertuigen wordt verzorgd. Ook taxivervoer behoort tot de dienstverlening. Yellow Corporation behaalde in 2002 een omzet van bijna 3 miljard. Magic scoort op snelheid van implementeren, kostenbeheersing, betrouwbaarheid en gebruiksgemak bij bedrijfsonderdeel Yellow Transportation Inc., de logistieke vrachtdivisie van de groep met een omzet van bijna 2 miljard.

Het logistieke programma Shipment Commander is ontwikkeld in Magic eDeveloper. Het was al de eerste applicatie tussen de logistieke vrachtdivisie in Baltimore-Washington en de moeder van de groep, die het hoofdkantoor heeft in Kansas. Logistic Technologies bespaarde veel tijd en geld door het mogelijk te maken om real- time informatie beschikbaar te stellen voor de vrachtonderneming en gebruikers van het logistieke programma. Hierdoor kon men de logistiek van vracht volgen en exact de locatie bepalen waar bepaalde pakketten bleven. Met deze real- time informatie verbeterde de service aan opdrachtgevers en inzicht in de efficiency van logistieke processen. Shipment Commander is een geavanceerde oplossing voor transport- management met multi- carrier en multi- lingual mogelijkheden, en specifiek ontwikkelt voor de meer complexe enterprise toepassingen.
Logistic Technologies is in staat geweest om WEB services Description Language (WSDL) te lezen en deze gegevens automatisch te verwerken in parameters voor applicaties waarin die vertaling gebruikt moest worden. Deze unieke oplossing is inmiddels onderdeel gemaakt van de Shipment Commander software en functioneert als zodanig alsof het nooit anders geweest is.

Informatie:

Magic Software Enterprises
T 030-6566266
F 030-6566277
M 06-51682277
of
Ton Plekkenpol
+31 (06) 54 905 302


--einde persbericht

About Magic Software Enterprises
Magic Software Enterprises, a member of the Formula Group (Nasdaq: FORTY), develops, markets and supports software development and deployment technology that enables enterprises to accelerate the process of building and deploying applications that can be rapidly customized and integrated with existing systems. Magic technology, applications and professional services are available through a global network of subsidiaries, distributors and Magic solutions partners in approximately 50 countries.

24 feb 03 08:24