PERSBERICHT

Nieuw: www.bpmclaim.nl

STICHTING BPM CLAIM NL HELPT TEVEEL BETAALDE BPM TERUGHALEN

Jaarlijks wordt voor miljoenen euro's teveel betaald aan BPM (Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen) op uit de EU in Nederland ingevoerde gebruikte auto's, meestal zonder dat de belanghebbenden dat weten. Stichting BPM Claim NL helpt particulieren en bedrijven die BPM hebben betaald op dat soort auto's om hier iets aan te doen. De Stichting treedt in BPM-procedures op voor deze belanghebbenden. Dit geschiedt op 'no cure, no pay'-basis, en is dus zonder enig risico. Mede door de professionele aanpak en de bundeling van belangen verwacht de Stichting een groot aantal BPM-teruggaven tot stand te kunnen brengen.

Volgens uitspraken van het Europese Hof van Justitie en de Hoge Raad is de op vanuit andere EU-landen in Nederland ingevoerde gebruikte auto's geheven BPM vaak te hoog. De douane berekent de BPM aan de hand van een op de leeftijd van de auto gebaseerde kortingsstaffel. Maar dat is toch net iets te eenvoudig. Er komt namelijk meer bij kijken, zoals kilometrage en staat van onderhoud. Om ook dat in aanmerking te laten komen, moet men bezwaar maken tegen de bij de douane gedane BPM-aangifte. Komt men er niet uit met de inspecteur (en dat is nog niemand gelukt), dan is beroep bij het Gerechtshof noodzakelijk en daarna misschien nog de Hoge Raad met wellicht een uitstapje naar het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Stichting BPM Claim NL treedt in deze complexe BPM-procedures op voor belanghebbenden en doet dat op 'no cure, no pay'-basis. Zij gebruikt daarbij op dit terrein ontwikkelde bijzondere kennis, en speciale programmatuur en databases. Verder werkt zij samen met gespecialiseerde belastingkundigen van Ernst & Young, een van Nederlands grootste belastingadvieskantoren. Deze professionele aanpak en bundeling van belangen versterkt de uitgangspositie van belanghebbenden die mogelijk recht hebben op een BPM-teruggaaf.

Naast de door het Europese Hof en de Hoge Raad erkende punten van bezwaar heeft de Stichting BPM Claim NL een groot aantal nieuwe principiële bezwaren geformuleerd, die er wellicht toe leiden dat in een aantal gevallen vrijwel de gehele BPM moet worden terugbetaald. De Stichting overweegt met de verantwoordelijke bewindspersoon een gesprek aan te gaan om de BPM-problematiek zo snel en soepel mogelijk tot een goede oplossing te brengen.

OVER STICHTING BPM CLAIM NL:
Stichting BPM Claim NL houdt zich bezig met juridische en fiscale aspecten van BPM. Zij treedt in BPM-procedures op 'no cure, no pay'-basis op voor belanghebbenden. De Stichting (zie ook www.bpmclaim.nl ) is een initiatief van Mr. M.A. Pinckaers en Ir. K.J. Hoogsteen en is gevestigd in Naarden. Pinckaers en Hoogsteen hebben ruime ervaring met het in Nederland importeren van gebruikte auto's uit andere EU-landen. Zij zijn ook betrokken bij Autoclick.nl (www.autoclick.nl).

MEER INFORMATIE: mail info@bpmclaim.nl of neem contact op met Hans Hoogsteen of Marc Pinckaers, telefoon 035 699 61 45, fax 035 699 6061.

NAARDEN, 24 FEB 2003