Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Verdachte inbraak aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op zondagavond twee 16-jarige jongens uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het inbreken in een school aan de Slotemaker de Bruineplein.

De politie kreeg een melding dat er op dat moment werd ingebroken en ging naar de school. De jongens bleken nog in de school aanwezig en het duo werd meteen aangehouden. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Verdachte mishandeling aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op zondagavond rond 23.30 uur twee 25-jarige mannen uit Veenendaal aangehouden op verdenking van mishandeling van een 40-jarige plaatsgenoot. Aanleiding voor de mishandeling waren antwoorden van de 40-jarige man die de 25-jarige blijkbaar niet aanstonden. De politie ontving de melding dat de mishandeling op het Prins Willem Alexanderpark had plaatsgevonden.

Surveillerende agenten zagen op de Trommelaar de mannen die voldeden aan het signalement. Een man bleef staan bij aanspreken, de ander ging er op de fiets vandoor, maar kon door andere surveillerende agenten kort daarop worden aangehouden.

Op het bureau bleek een verdachte niets met de mishandeling te maken hebben gehad, maar juist zijn vriend trachtte te weerhouden van de mishandeling. Hij werd weer in vrijheid gesteld. De andere 25-jarige man is ingesloten voor nader onderzoek.

Oproep getuigen: vernieling ruiten auto`s

VEENENDAAL De politie heeft dit weekend 13 aangiften binnengekregen van ingeslagen autoruiten. Deze vernielingen vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. De politie is vervolgens rond gaan rijden in de omgeving en constateerde nog eens 15 auto`s waarvan een of meerdere ruiten waren ingeslagen of deuken in de auto waren achtergelaten. De aangevers werden zondag hiervan in kennis gesteld.

De vernielingen vonden plaats op het Verlaat, Valleistraat, Beatrixstraat, Fluiterstraat, Nieuweweg, Zandstraat, Achterkerkstraat, Kalanderij, Kostverloren, Prins Bernhardlaan, Eenvoudlaan. Er zijn geen goederen uit de voertuigen weggenomen. Bijna overal is de schade aan de rijbaanzijde aangebracht.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie hebben over deze vernielingen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844(lokaal tarief).