Universiteit van Amsterdam



Dr. P. van Gool (1954) is per 1 februari 2003 door de Stichting voor Beleggings- en Vastgoedkunde benoemd tot bijzonder hoogleraar Vastgoedkunde aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij is de opvolger van prof. drs. P.P. Kohnstamm, die in november 2002 met emeritaat ging.

Peter van Gool studeerde algemene en monetaire economie aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam. Hij promoveerde in 1987 aan de VU op het proefschrift Monetaire Transmissie. Sinds zijn promotie is hij actief als docent, onder andere bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars.

Hij is gedurende vijf jaar hoofd investor relations en economisch onderzoek geweest bij Wereldhave NV en vervolgens gedurende vijf jaar financieel adjunct-directeur en adjunct-directeur/hoofd ontwikkeling en acquisitie bij verschillende corporaties op het gebied van huisvesting en wonen.

Sinds 1998 is Van Gool hoofd onroerend goed/adjunct-directeur vermogensbeheer bij SPF (Spoorwegpensioenfonds) Beheer BV.