Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie selecteert wijk voor proefproject Nieuw wonen

24-2-2003
De provincie Utrecht heeft een keuze gemaakt uit de bestaande woonwijken die waren voorgedragen door de gemeenten om in aanmerking te komen als pilot voor een levensloopbestendige wijk.

Agenda 2010
Een van de tien projecten op de provinciale Agenda 2010 is het project Nieuw wonen. Met dit project wil de provincie ervaring opdoen met wijken die voor bewoners van alle leeftijden en leefstijlen geschikt zijn. De wensen en verlangens van bewoners lopen immers vaak sterk uiteen.

Eind vorig jaar heeft de provincie alle Utrechtse gemeenten uitgenodigd om ideeën in te dienen voor de herstructurering van bestaande wijken of de aanleg van nieuwe woonwijken die nieuw wonen door de generaties heen waar kunnen maken. Negen gemeenten reageerden. Amersfoort, Maarssen, Nieuwegein, Soest, Utrecht, Veenendaal, Woerden, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben een of meer wijken voorgedragen voor de pilot.

Het projectteam heeft uit de voorgedragen projecten in eerste instantie drie bestaande wijken geselecteerd, die voldoen aan de criteria. Dat zijn Maarssen-Dorp, Ondiep (gemeente Utrecht) en Zeist-West. De selectiecommissie, die bestaat uit twee gedeputeerden, de projectleider en enkele externe deskundigen heeft vorige week alle drie de wijken bezocht om een goed beeld te krijgen van de projecten.

Woensdag 26 februari om 11.00 uur maakt de provincie in een persbijeenkomst bekend op welke wijk de keus gevallen is.

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 2192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl