Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
25 februari 2003

Woensdag 26 februari, 13.00 uur
Overdracht auto's Prince de Lignac aan eigenaren

De Excalibur en Cadillac van de Prince de Lignac die onlangs geveild werden tijdens een internetveiling op ebay.nl zullen morgen, woensdag 26 februari om 13.00 uur op Autotron Rosmalen aan de nieuwe eigenaren overhandigd worden. De nieuwe eigenaar van de Excalibur is de heer Van Oss uit Nuland, eigenaar van een winkel in exclusieve meubelen en woondecoratie. De nieuwe eigenaar van de Cadillac is de heer van Kammen uit Eelde. De Excalibur zal door de koper ingezet worden voor promotie-doeleinden. Elk stelletje dat bij hem een interieur koopt en gaat trouwen, krijgt op hun trouwdag de Excalibur mee. De Cadillac daarentegen wordt een toerwagen voor de heer Van Kammen. De auto's zijn verkocht voor het bedrag van EUR 67.110,00. De opbrengst van de verkoop gaat in zijn geheel naar de Van Leeuwen Van Lignac Stichting.

Beide auto's zijn eigenlijk rijklaar en zouden op eigen kracht door de nieuwe eigenaar naar huis gereden kunnen worden, wat in het geval van de Excalibur ook gebeurt.

Secondenwerk
Al vanaf het eerste moment dat de auto's te koop stonden op ebay.nl, werd er direct op geboden. Zoals verwacht werd het pas in de laatste minuten spannend. De heer Van Oss deed zijn bod zelfs 5 seconden voor het sluiten van de veiling en was zo de laatste en hoogste bieder met 51.110 euro. De koper van de andere auto, een Cadillac Fleetwood-Brougham, is de heer Van Kammen uit Eelde. Hij bood 16.000 euro voor de auto. Hierdoor is de opbrengst voor het goede doel 67.110 euro.

Promotie
De heer Van Oss melde zich direct na de verkoop bij Autotron als de koper van de Excalibur. Als trotse nieuwe eigenaar wilde hij de auto zo snel mogelijk op komen halen. De auto krijgt straks een plaats voor zijn zaak 'Villa Maasdonk' in Nuland. Daar zal hij niet permanent te zien zijn: de auto zal zelfs nog regelmatig rijdend te bewonderen zijn! De heer Van Oss heeft aangegeven dat de auto ingezet zal worden voor zijn klanten die bij hem een interieur kopen en gaan trouwen: zij krijgen de mogelijkheid om de Excalibur mee te krijgen als trouwauto.

Goede doel
De opbrengst van de verkoop van de auto is volledig bestemd voor de door de heer Van Leeuwen opgerichte Van Leeuwen Van Lignac Stichting. Deze heeft onder meer tot doel het doen van schenkingen aan Rotterdamse maatschappelijke en culturele instellingen. Zo werd in juni vorig jaar al een bedrag van zo'n 2,25 miljoen euro geschonken aan verschillende Rotterdamse organisaties.