Gemeente Zoetermeer

Connexxion zet nieuwe bussen in op de Stadsdienst Zoetermeer

Vanaf medio februari 2003 is het straatbeeld in Zoetermeer opgesierd met 9 gloednieuwe stadsbussen van Connexxion van het type Berkhof Ambassador. Deze bus met lagevloer en dus een gemakkelijke instap voor mindervaliden is reeds elders in het vervoergebied van Connexxion met enthousiasme door de reizigers ontvangen.

De Berkhof Ambassador kent een aantal voordelen ten opzichte van de voorgaande stadsbussen in Zoetermeer. Naast de lage instap biedt deze bus meer zitplaatsen (36 i.p.v. 26 zitplaatsen); de bus heeft een ruime in- en uitstapmogelijkheid en is voorzien van getint glas. De zg. 'handgreep-stangen' zijn voorzien van een reflecterende kleur, waardoor deze voor slechtzienden beter zichtbaar zijn. De bus is bovendien voorzien van airconditioning.

Met de Berkhof Ambassador lagevloer bus verschijnt in Zoetermeer een voor de openbaar vervoer branche nieuw bouwconcept. Door materiaal gebruik en constructie technieken is een lichtgewicht bus ontstaan welke zo'n 2000 tot 3000 kilogram lichter is dan de gemiddelde streekbus. Hiervoor is minder motorvermogen nodig om de bus voort te bewegen. Samen met een energiebewuste dieselmotor leidt deze lichtgewicht tot een aanzienlijke besparing van brandstof. In meerdere opzichten is de Ambassador goed voor ons milieu. De motor is bovendien achterin de bus geplaatst, waardoor het geluidsniveau lager licht.

Samen met opdrachtgever stadsgewest Haaglanden werkt Connexxion aan vernieuwingen en verbeteringen in het openbaar vervoer in de regio. Na de vernieuwde Interliner en het Dalkaartje is de inzet van lagevloerbussen de volgende stap.

De officiële ingebruikstelling van de nieuwe bussen door Edo Haan, wethouder verkeer en vervoer, en de heer R. van Holten, lid groepsdirectie Connexxion, vindt plaats op woensdagmiddag 26 februari.

Laatste wijziging: 25-02-2003