Politie Hollands Midden
Datum: 26 februari 2003

(


Onder invloed rijden Noordwijkerhout

De politie hield op dinsdag 25 februari rond 12.25 uur op de Herenweg een 37-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man was onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1130 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding Noordwijk

Bij een frontale botsing op het fietspad langs de Herenweg op dinsdag 25 februari rond 13.40 uur raakte een 30-jarige bromfietser uit Noordwijk en een 21 jarige fietster uit Leiden gewond. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoek de toedracht van het ongeval.


Onder invloed rijden Oegstgeest

De politie hield op dinsdag 25 februari rond 21.20 uur op de Aert van Neslaan een 56-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 505 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Straatroof ( 2x) Leiden

Een 33-jarige man uit Utrecht werd op dinsdag 25 februari rond 16.40 uur op de Molenwerf het slachtoffer van een straatroof. Twee nog onbekende en op een scooter rijdende jongens rukten in het voorbijrijden een mobiele telefoon uit de handen van de Utrechter. De Utrechter was lopend. De straatrovers reden weg in de richting van de Rijnsburgersingel.
Een 27-jarige man uit Leiden werd op woensdag 26 februari rond 02.35 uur op de Hooigracht het slachtoffer van een straatroof. De wandelde over de Hooigracht toen zijn hulp werd ingeroepen door een jongeman bij het overeind tillen van een bromfiets. Direct nadat de bromfiets overeind stond rukte de hulpvrager zijn mobiele telefoon uit zijn handen. Een tweede jongeman kwam tevoorschijn en beide straatrover reden met de bromfiets weg. De politie stelt een nader onderzoek in naar beide gevallen.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op woensdag 26 februari rond 02.25 uur op de Veldbloemweg een 35-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 455 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden (2x) Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie hield op dinsdag 25 februari rond 21.05 uur op de Kerklaan een 49-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 260 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Naast een rijverbod voor een uur kreeg de verdachte van de politie een boete van E 190,00.
Op woensdag 26 februari rond 01.30 uur hield de politie op de Schielandweg een 36-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 250 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Ook deze verdachte kreeg een bekeuring van E 190,00.


Inbraak in woningen (2x) Gouda

Op klaarlichte dag of in de avond van dinsdag 25 februari werd er ingebroken in een woning aan de Walvisstraat. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit de woning is een televisie gestolen. Ook aan de Brahmsstraat werd binnen hetzelfde tijdsvak ingebroken. Ook hier werd een ruit vernield. Vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --