AXA Verzekeringen

Opnieuw acquisitie Unirobe Groep B.V.

26 februari 2003

Akkermans Van Elten (Elst) is de nieuwe aanwinst van de Unirobe Groep (de keten van bemiddelingsbedrijven van AXA Nederland). Het bedrijf is overgenomen van Royal Nederland (Allianz Nederland Groep). In december werd Steegh Assurantiën B.V. (Venlo) al gekocht van ABN Amro.

Bestuursvoorzitter Joop van Berkum van Unirobe: "Wij zijn blij met deze nieuwe aankoop. Het is een groot kantoor waar goede mensen werken. Akkermans Van Elten is landelijk actief en heeft ook een belangrijke regionale functie. Unirobe was in dat gedeelte van Nederland nog te weinig vertegenwoordigd en met deze aankoop hebben we ook wat dat betreft een goede stap gezet. Dit kantoor is een sterke partner op het gebied van verzekeringen, risk management en financiële dienstverlening. Zowel voor particulieren, bedrijven en instellingen." Bij Akkermans Van Elten zijn 49 mensen werkzaam. Het bedrijf heeft elf volmachtgevers, waaronder: AXA, Delta Lloyd, Zurich, Nationale Nederlanden en London Verzekeringen.

Op de foto (vlnr) Frank Rosenmuller (Allianz Nederland/Royal) en Joop van Berkum (AXA Nederland).

Inclusief Akkermans Van Elten telt Unirobe op dit moment 18 bedrijven. Er werken zo'n 950 mensen verdeeld over bijna veertig vestigingen. De Unirobe Groep wil zowel autonoom als door acquisities verder blijven groeien.