Gemeente Zwolle

Aanpak parkeerdruk in Diezerpoort


Datum uitgave: 25-02-2003

Onderwerp: parkeren

Binnenkort start de gemeente Zwolle in het kader van Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) een project dat de parkeeroverlast in Dieze West en Dieze Midden moet aanpakken. Het initiatief van het project ligt bij de wijkbewoners. Zij hebben in de OBAZ-werkgroepen de problematiek in beeld gebracht en nagedacht over hoe de parkeerdruk opgelost kan worden.

De toename van de parkeerdruk in de Diezerpoort heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is het aantal mensen dat een auto bezit in de loop der tijd toegenomen. Daarnaast heeft het betaald parkeren in en om de binnenstad tot gevolg dat meer automobilisten hun auto in de Diezerpoort parkeren. Hier hoeven ze namelijk geen parkeergeld te betalen. Met name de bewoners van Dieze West en Midden ondervinden de parkeeroverlast. Dat komt omdat deze delen van de Diezerpoort grenzen aan de Zwolse binnenstad.

Plan van aanpak
Samen met de gemeente en de politie heeft een aantal buurtbewoners een plan van aanpak opgesteld dat beschrijft hoe de parkeerdruk in Dieze West en Midden bestreden kan worden. Het instellen van een vergunninghoudergebied lijkt een goede optie. Dit is besproken in het wijkplatforms van Dieze West en met de bewoners van Dieze Midden. Deze mogelijkheid wordt op dit moment verder door de gemeente uitgewerkt. Zo wil de gemeente een enquête gehouden onder de inwoners van de Diezerpoort. De uitkomsten van deze vragenlijst moet laten zien of de wijkbewoners voor het instellen van een vergunninghoudergebied zijn of niet.

Onze Buurt Aan Zet
Het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) levert een financiële bijdrage aan het parkeerproject in de Diezerpoort. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Houd Wijzer in de gaten!
In Wijzer komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de volgende Wijzer, die verschijnt op woensdag 12 maart 2003 is het de beurt aan een project uit de Kamperpoort.

Externe instanties:
Onze Buurt aan Zet

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 25-02-2003 tot 10-03-2003