Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Verdachten diefstal uit autos opgepakt
LELYSTAD De politie vatte dinsdagnacht op het horecapleintje twee jongens in de kraag op verdenking van verschillende diefstallen uit autos. Dankzij een oplettende getuige die een autokraak meldde, kwamen agenten de twee minderjarigen uit Lelystad op het spoor. Toegesnelde agenten zagen de twee vluchten van het Damrif richting het horecaplein en zetten de achtervolging in. Op het plein werden de verdachten overmeesterd. Bij een van de jongens trof de politie geluidsapparatuur aan. Dit is in beslag genomen. Beiden zijn voor verder verhoor ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Mensen die nog geen aangifte gedaan hebben van inbraak in hun auto, worden gevraagd om dit alsnog te doen. De politie vermoedt dat de twee meerdere diefstallen uit autos op hun kerfstok hebben. Mensen die nog geen aangifte gedaan hebben van diefstal uit hun autos in het Damrif en Zandbank, worden gevraagd dit alsnog te doen.

Botsing tractors
RUTTEN Een 17-jarige jongen uit Rutten is dinsdagmiddag met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Twee elkaar tegenmoetkomende tractors (bestuurders 17-jarige en een 62-jarige man uit Rutten) op de Hopweg waren namelijk met elkaar in botsing gekomen. De 62-jarige man uit Rutten met zijn inzittende een 15-jarige jongen eveneens uit Rutten zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd. De weg die vol lag met aardappelen, zaagsel en brokstukken, is een tijdje gestremd geweest voor verkeer. Vermoedelijke oorzaak van de botsing is dat de twee tractors niet naast elkaar op de weg pasten.

Geluidsoverlast
LELYSTAD De politie heeft tussen maandagavond en woensdagnacht tientallen meldingen uit Lelystad-West gehad van geluidsoverlast. Onderzoek wees uit dat de knallen vermoedelijk kwamen uit apparaten die de landbouw gebruikt om wild van akkers te houden. Het betreffende landbouwbedrijf is gevraagd om dit niet s nachts te doen. Volgens de provincie heeft het bedrijf daar s nachts geen toestemming voor. Pers die vragen heeft over de vergunning, kunnen bij de voorlichter van de provincie de heer van Heerde terecht op 0320-265552.

Aanhouding voor valse naam en geen rijbewijs
EMMELOORD Een 45-jarige automobilist uit Nijmegen is dinsdagmiddag aangehouden, omdat hij tijdens een verkeerscontrole op de Montageweg een valse naam had opgegeven en geen rijbewijs had. Toen de politie na de controle zijn gegevens op het bureau controleerde, kwam de valse naam aan het licht. De man is opgespoord en in overleg met Justitie buiten heterdaad aangehouden. Na verhoor op het bureau is de 45-jarige heengezonden met twee processen-verbaal

Brand
ALMERE Een boot aan de Marinaweg brandde dinsdagavond af. Niemand raakte gewond. De brandweer bluste de brand. Boten in de buurt liepen schade op door de hitte van de brand. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Proces-verbaal voor brandstichting
DRONTEN Surveillerende agenten ontdekten dinsdagmiddag een brand in het Wisentbos. Zij ontdekten drie jongens die een vuurtje stookten en lieten hen het vuur doven. Tegen deze inwoners van Dronten en Biddinghuizen wordt proces-verbaal opgemaakt. De boseigenaar is in kennis gesteld.

Openbaar dronkenschap
ZEEWOLDE De politie hield dinsdagavond op de Zeewolderdijk een 37-jarige vrouw uit Zeewolde aan voor openbaar dronkenschap. Na een overlastmelding, troffen agenten de vrouw die niet weg wilde, aan. Zij is aangehouden en ter ontnuchtering op het politiebureau in Almere ingesloten.

Aanhoudingen voor diefstal
ZEEWOLDE Een minderjarige jongen en meisje uit Zeewolde zijn dinsdagmiddag in een winkel op de Gouwzee aangehouden voor diefstal van parfum. Winkelpersoneel droeg beiden over aan de politie die de twee op het bureau verhoorde. De ouders zijn in kennis gesteld. In overleg met Justitie, wordt of proces-verbaal opgemaakt of een HALT-procedure in gang gezet. De meisjes zijn heengezonden.