Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Dinsdag 25-feb-2003 07:00 uur
tot Woensdag 26-feb-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---

GETUIGE ZIET MANNEN GESTOLEN KLEDING VERSTOPPEN



ZWOLLE - Dinsdag even na 11.00 uur zag een getuige dat twee mannen een tas verstopten in een aantal struiken aan de Badhuiswal. Vervolgens waren de twee richting centrum gelopen. De getuige heeft daarop de politie gebeld. In de struiken werd inderdaad een tas aangetroffen met gestolen kleding. Hierop hebben de agenten post gevat in de omgeving. Enige tijd later kwamen er twee mannen aan lopen die de tas uit de struiken haalden. Aangezien de mannen voldeden aan het signalement dat de getuige had opgegeven zijn de mannen aangehouden. Het bleek dat ze opnieuw kleding hadden gestolen. De twee, een 25-jarige man uit Zwolle en een 25-jarige man uit Arnhem, zijn voor ander onderzoek ingesloten. De gestolen kleding ging terug naar de betrokken winkels.

(03-023326)


---

DRANKRIJDER AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Woensdagochtend rond 03.50 uur werd een 33-jarige man uit Zwolle op de Van Wevelinkhovenstraat aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. In eerste instantie wilde de man niet mee naar het bureau voor de ademanalyse, maar toen een tweede politieauto arriveerde koos hij eieren voor zijn geld. De uitslag op het bureau gaf een uitslag van 375 ug/l (0,9?). De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een PV uitgereikt.

(03-023617)


---

INBRAAK IN BEDRIJF



ZWOLLE - Dinsdagochtend bleek er te zijn ingebroken bij een bedrijf aan de Lijnbaan. Een ruit is vernield waarna een deur kon worden geopend. Er zijn dozen met diverse goederen ter waarde van vele duizenden guldens meegenomen.

(03-023140)


---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Dinsdagochtend even na 10.00 uur werd in een supermarkt aan het Sweelinckplein door personeel een 54-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor diefstal van diverse goederen ter waarde van ruim E15,-. De vrouw is verhoord door de politie en met een PV heengezonden. De goederen werden ter plekke teruggegeven aan de winkel.

(03-023196)


---

GESTOLEN BROMFIETS IN DE BRAND



ZWOLLE - Dinsdagavond even na 23.00 uur stond er op de Beethovenlaan ter hoogte van de kruising met de Bachlaan een brommer in de brand. Men had een zakdoek in de tank, die zich onder het zadel bevond, gestopt en dat aangestoken. Een voorbijganger zag dit en heeft het vuur kunnen doven door het zadel terug te drukken. De bromfiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De voorbijganger had twee mannen weg zien lopen bij de bromfiets. Deze zijn in de omgeving niet meer aangetroffen.

(03-023586)


---

VLUCHTENDE BROMFIETSER BLIJKT IN HET BEZIT VAN EEN STROOMWAPEN



ZWOLLE - Woensdagochtend even na 02.10 uur zagen agenten op de Van Wevelinkhovenstraat een scooter met hoge snelheid rijden. De bestuurder droeg geen helm. De brommer sloeg linksaf de Middelweg op. Net voor het viaduct van de A28 zag de bestuurder de politieauto en sloeg het voetpad wat parallel loopt langs de A28 in. Na een afleidingsmanoeuvre konden de agenten hem daar aanhouden. Bij controle van de bromfiets werd in het kastje onder het stuur een stroomwapen gevonden. Aangezien dit wapen verboden is volgens de Wet wapens en munitie werd de verdachte aangehouden. Na verhoor kreeg de man een PV in verband met het wapen. Verder kreeg hij bekeuringen mee voor de diverse verkeersovertredingen die hij met de brommer maakte.

(03-023609)


---

125 BEKEURINGEN VOOR NIET DRAGEN AUTOGORDEL



ZWOLLE - Dinsdag gedurende de hele dag werden op de Rieteweg, Kranenburgwet en Nipkowstraat uitgebreide controles gedaan op het dragen van de autogordel. In totaal werden 130 bekeuringen uitgereikt. Dit was 125 x voor het niet dragen van de gordel, 4 x voor het niet handsfree bellen en 1 x voor het als voetganger lopen op het spoor.

(03-023462)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Dinsdag 25-feb-2003 07:00 uur
tot Woensdag 26-feb-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)
---

MAN VERMIST



Sinds dinsdag 18 februari 2003 wordt de 49-jarige ABBE ZWOLLE, wonende in Scheerwolde vermist. De man is ongehuwd en woont alleen.
Hij is dinsdagmiddag voor het laatst gezien tegen het eind van de middag bij zijn woning.
Daarna is niets meer van hem vernomen.
Uit een door de politie ingesteld onderzoek is gebleken dat het niet de gewoonte van de man is om zonder waarschuwing te vertrekken. Een misdrijf wordt dan ook niet uitgesloten.

Het Recherche Bijstandteam stelt een onderzoek in naar de vermissing. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met personen die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen. Mensen die inlichtingen kunnen verstrekken worden verzocht contact op te nemen met het bureau van politie in Steenwijk, Vendelweg 2, telefoon 0900-8844. U kunt ook uw tips anoniem melden op het gratis telefoonnummer

0800-7000.



Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
---

AUTOMOBILIST RIJDT REE AAN



EESVEEN - Dinsdagochtend heeft een automobilist uit Steggerda (leeftijd onbekend) op de Eese een ree aangereden. De man reed richting Eesveen. De ree heeft de aanrijding niet overleefd.

(03-023108)


---

35 METER BERM AFGEBRAND



OSSENZIJL - Aan de Opdijk is dinsdagmiddag een brand in de berm ontstaan, nadat een 10-jarige jongen uit Ossenzijl hier een vuurtje had gestookt. Aan de achterzijde van het terrein, bij een voetbalveld, had hij een klein vuurtje gemaakt, waarvan hij dacht dat het uit was gegaan. Echter door de wind wakkerde het vuur aan, waardoor het droge gras snel vlam vatte. De plaatselijke berm brandde over een lengte van circa 35 af. De daarin aanwezige geplastificeerde afrastering raakte als gevolg hiervan ook over een lengte van circa 35 meter beschadigd.

(03-023468)


---


GEVONDEN EN VERLOREN GOEDEREN IN STEENWIJKERLAND




STEENWIJK - In maand februari zijn in de gemeente Steenwijkerland de volgende goederen gevonden en verloren bij de politie gemeld.

AANGETROFFEN GOEDEREN IN DE MAAND FEBRUARI



-Een bruine portemonnee
-Sieraden: Een schakelarmband
-Diverse sleutels
-Tassen: Een fietstas en een plastic tas met inhoud
-Overig goederen: verrekijker, manchetknoop, CD's in een etui

VERMISTE GOEDEREN IN DE MAAND FEBRUARI



-Diverse soorten portemonnees
-Sleutels / sleutelbossen
-Sieraden: Een damesring
-Tassen: Een sporttas
-Een telefoon
-Een bankpas
-Overige goederen: verzekeringsplaat, kentekenplaat

Voor nadere informatie over gevonden en verloren voorwerpen kunt u tijdens kantoortijden terecht aan het bureau van politie te Steenwijk, Vendelweg 2, tel. 0900-8844.
---

Einde


---- --

Persinfo Politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 25 op 26 febr. 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Nanda Kappers
038-4963891



VERKEERSONGEVAL MET LETSEL



NIEUW HEETEN- Op donderdag, 25 februari 2003 te omstreeks 16.07 uur reed de 42 jarige bestuurster van een personenauto uit Okkenbroek over de Oude Diepenveenseweg. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de 42 jarige bestuurder van een personenauto uit Nieuw Heeten die over de Vlessendijk de kruising met de Oude Diepenveenseweg opreed. Een aanrijding was het gevolg. Zowel de 42 jarige bestuurster als de 42 jarige bestuurder en diens 37 jarige echtgenote, die bij hem in de auto zat, raakten licht gewond. Allen werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. TVA stelde ter plaatse een onderzoek in. Beide bij de aanrijding betrokken auto's zijn afgesleept. PV wordt opgemaakt.
---

DIEFSTAL AUTO



LUTTENBERG- Op dinsdag, 25 februari 2993 om 09.19 uur werd door een 73 jarige man uit Luttenberg aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Betreft een Opel Astra. De auto stond afgesloten geparkeerd onder de carpoort bij de woning. De diefstal moet gepleegd zijn tussen maandagavond 24 februari 19.00 uur en dinsdag, 25 februari 08.30 uur. Totale schade is niet bekend.
---

Einde


---- --

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 25 op 26 febr. 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Nanda Kappers
038-4963891



VERKEERSONGEVAL MET LETSEL



BALKBRUG- Op dinsdag, 25 februari 2003 te omstreeks 14.44 uur, verleende de 77 jarige bestuurster van een personenauto uit Balkbrug op het moment dat zij vanaf de Parallelweg de Provinciale weg N377 over stak, geen voorrang aan de 29 jarige bestuurster van een personenauto uit De Krim, die vanuit de richting Balkbrug over de Provincialeweg N377 reed. Een botsing tussen beide auto's was het gevolg. De 77 jarige bestuurster is ter plaatse door ambulancebroeders behandeld. De 29 jarige bestuurster uit De Krim is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Voertuigen zijn afgesleept. PV wordt opgemaakt.
(03-023402)


---

GEWAPENDE OVEVAL OP CAFETARIA



HARDENBERG- OP dinsdag, 25 februari 2003 te 20.47 uur melding gewapende overval op cafetaria aan de Dr. Albert Schweitserplein te Hardenberg. Ter plaatse bleek, dat door een ongeveer 30 jarige blanke man een overval was gepleegd. De dader had geschreeuwd, dat hij geld wilde. Hij hield ook een onbekend voorwerp in 1 van z'n handen. Met een onbekend bedrag aan papiergeld is de overvaller vertrokken. Enige tijd later is een verdachte aangehouden. Deze bleek met de overval niet te maken te hebben en is weer in vrijheid gesteld. De dader betrof een blanke, ongeveer 30 jarige man met een lengte van ca. 1 meter 75. Hij was gekleed in blauw/zwarte trui (fleece) en blauwe spijkerbroek. Verder droeg hij een zwarte wintermuts. TR stelt onderzoek in.
(03-023565)


---

CONTROLE GEDRAGSREGELS



OMMEN- Op dinsdagmiddag, 25 februari 2003 op en in de omgeving van het 11 April Plein te Ommen Controle parkeerschijfzone gehouden.
R 400a geen parkeerschijf aangebracht:
1 x 11 Aprilplein,
4 x Markt,
5 x Tuinstraat,
3 x Varsenerstraat,
2 x Weth. Paarhuisstraat.
R 400a tijd niet juist of niet goed ingesteld:
1 x 11 Aprilplein,
1 x Markt,
3 x Varsenerstraat.
R 401 buiten de vakken parkeren:
1 x Gasthuisstraat,
1 x Tuinstraat.
---

Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Dinsdag 25-feb-2003 07:00 uur
tot Woensdag 26-feb-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)
---

MAN VERMIST



Sinds dinsdag 18 februari 2003 wordt de 49-jarige ABBE ZWOLLE, wonende in Scheerwolde vermist. De man is ongehuwd en woont alleen.
Hij is dinsdagmiddag voor het laatst gezien tegen het eind van de middag bij zijn woning.
Daarna is niets meer van hem vernomen.
Uit een door de politie ingesteld onderzoek is gebleken dat het niet de gewoonte van de man is om zonder waarschuwing te vertrekken. Een misdrijf wordt dan ook niet uitgesloten.

Het Recherche Bijstandteam stelt een onderzoek in naar de vermissing. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met personen die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen. Mensen die inlichtingen kunnen verstrekken worden verzocht contact op te nemen met het bureau van politie in Steenwijk, Vendelweg 2, telefoon 0900-8844. U kunt ook uw tips anoniem melden op het gratis telefoonnummer

0800-7000.



Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
---

INBRAAK BIJ BEDRIJF



IJSSELMUIDEN - Bij een bedrijf aan de Veldoven is dinsdagnacht tussen 00.00 en 04.00 uur ingebroken in een kantine. Er werd een raam verbroken, waardoor men binnen kon komen. De daders hebben diverse tabakswaren weggenomen en een onbekend geldbedrag.

(03-023101)


---

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE



KAMPEN - Dinsdagavond heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Lovinkstraat, Wortmanstraat, Kalmoessingel en de Horstsingel. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.

(03-023577)


---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Deventer
van Dinsdag 25-feb-2003 07:00 uur
tot Woensdag 26-feb-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED



DEVENTER - Op 25-02-2003 omstreeks 15.55 uur reed een 58-jarige man uit Almelo in een vrachtauto over de Flora. Bij controle bleek hij alcoholhoudende drank te hebben genuttigd.De blaasproef gaf als uitslag 535 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(03-023442)



---

INBRAKEN IN AUTO'S AAN SALOMONSZEGEL



DEVENTER - Een 32-jarige vrouw uit Deventer deed aangifte van diefstal uit haar auto, die stond geparkeerd aan de Salomonszegel. De diefstal heeft plaats gevonden tussen vrijdag 21 feb te 1800 uur en zaterdag 22 februari te 0930 uur. Er werden twee ruiten ingeslagen en gepoogd de radio uit te nemen. Dit is niet gelukt.
(03-023112)


DEVENTER - Een 34-jarige man uit Deventer deed aangifte van diefstal uit zijn auto, die stond geparkeerd aan de Salomonszegel. De diefstal heeft plaats gevonden tussen vrijdag 21 feb te 1900 uur en zaterdag 22 februari te 14.00 uur. Er werd geprobeerd om beide portiersloten te forceren.
(03-023126)


DEVENTER - Een 73-jarige vrouw uit Deventer deed aangifte van diefstal uit haar auto, die stond geparkeerd aan de Salomonszegel. De diefstal heeft plaats gevonden tussen dinsdag 18 feb te 1800 uur en maandag 24 februari te 14.00 uur. Er werd geprobeerd om de sloten te forceren. Er werd niets weggenomen.
(03-023254)



---

INBRAAK IN WINKEL



DEVENTER - Kwam er een melding van een inbraak in een winkel aan het Deltaplein te Deventer. Door het forceren van de automatische schuifdeuren heeft men toegang gekregen tot de winkel. Er worden 2 systeemkasten en een geldlade met 100 euro aan wisselgeld vermist.
(03-023273)



---

RUIT OP STATION VERNIELD



DEVENTER - Op het station was een 4 tal jongeren door personeel aangehouden voor vernieling van een ruit. Een 15-jarig meisje uit Deventer had haar hand kapot. Zij vertelde dat zij het raam van een wachtruimte had ingeslagen. Haar hierop aangehouden. Eerst met haar langs de eerste hulp van het ziekenhuis gegaan voor behandeling van de wond. Het was haar bedoeling geweest om iemand, die achter het raam zat te laten schrikken. Ze is doorverwezen naar het Haltburo.
(03-023024)



---

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING



DEVENTER - Naar aanleiding van een melding over een ruzie waarbij een fiets door de ruiten van een woning aan de was gegooid gingen politiemensen dinsdagavond naar de Burg. Van Marlestraat. De bewoners hadden ruzie gekregen, waarbij de vrouw met een fles op haar hoofd was geslagen. Zij werd door ambulancepersoneel behandeld. De man, een 33-jarige Deventenaar werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
03-023545


---

BRANDSTICHTING OP SCHOOLPLEIN



DEVENTER - Tijdens surveillance zagen politiemensen op de Ceintuurbaan/Laan van Borgele een aanzienlijke rookontwikkeling. Na onderzoek werden op een schoolplein aan de Cramerstraat vier jongens (13 -17 jaar) aangetroffen die een vuurtje tegen de uitbouw van de school aan het stichten waren. De jongens het vuur laten uitmaken en hen aangehouden voor brandstichting. De ouders in kennis gesteld. De jongens worden doorverwezen naar het Haltburo.
(03-023533)



---

CONTROLE SNELHEID EN VERKEERSTOEZICHT IN DE WIJK



DEVENTER - Op verzoek van bewoners van de Zwolseweg werd er tussen de rotonde aan de Zamenhofplein en de rotonde aan de Overstichtlaan, een snelheidscontrole gehouden. Deze controle gehouden tussen 13.30 en 14.30 uur. In totaal 4 overtredingen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid 80 km/uur. Ongeveer 100 voertuigen op snelheid gecontroleerd.
Verder per motorfiets verkeerstoezicht gehouden in de wijk. Parkeercontrole gehouden op het Karel de Groteplein en de Fesevurstraat. Hier in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerexcessen.
(03-023425)



---

SNELHEIDSCONTROLES MET LASERGUN



LETTELE - Met de lasergun werden snelheidscontroles gehouden in:
Lettele, Bathmenseweg, 1 overtreding met 101 km/u.
Bathmen, Braakmanssteeg, 2 overtreding, hoogst 101 km/u.
Lettele, Croddendijk 2 overtredingen, hoogst 115 kmu.
(03-023500)



---

VERKEERSCONTROLE



DEVENTER - Op maandag 24-02 2003 werd een verkeerscontrole gehouden aan de Zwolseweg. Controle gehouden van 10.00 t/m 12.00 uur op rij- en
kentekenbewijs.
- 7 keer proces-verbaal voor geen rijbewijs bij zich.
- 1 keer proces-verbaal voor totale massa aanhanger meer dan trekkend
voertuig.
(03-023284)



---

Einde dagrapport Pers Deventer


---- --