Provincie Utrecht

Persbericht

Openstelling N210 (IJsselstein) verloopt in twee delen

26-2-2003
Binnenkort zal de nieuwe provinciale weg N210 in twee fasen worden opengesteld voor verkeer. De exacte datum van deze openstelling is sterk afhankelijk van het weer. Op z'n vroegst zal de weg vanaf 10 maart maximaal twee weken open zijn. Tot uiterlijk 2 mei 2003 gaat de weg buiten de spits dan weer tijdelijk dicht. Via borden langs de bestaande N210 wordt het verkeer op de hoogte gehouden van de exacte datum van openstelling, afsluitingen en omleidingen. De openstelling in twee fasen is nodig om het verkeer zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van het vele werk dat op verschillende plaatsen moet gebeuren. Als bijlage bij dit bericht horen twee kaartjes waarop de locaties ingetekend zijn.
Fase 1: Openstelling gedurende twee weken
De eerste openstelling van de nieuwe, omgelegde N210 zal zijn voor maximaal twee weken (op z'n vroegst vanaf 10 maart). Bij die openstelling hoort ook de openstelling van de fietspaden langs de Hoge Biezendijk (al enige tijd in gebruik) en de Lage Dijk. Gedurende deze twee weken is de bestaande verbinding vanaf de brug over de Hollandsche IJssel richting Provincialeweg/Nijverheidsweg buiten gebruik. In deze periode wordt de rotonde bij de McDonalds afgemaakt en worden de afslagen naar de Provincialeweg en de Parallelweg aangesloten. Dit werk neemt twee weken in beslag omdat over een groot stuk de complete verharding moet worden opengebroken.

Routes voor het verkeer
Gedurende de openstelling van twee weken zijn de volgende routes aangegeven:


* Komende vanaf de A2 kan het verkeer dat IJsselstein in wil, gebruik maken van de Utrechtseweg. Het doorgaande verkeer richting bedrijventerrein Over-Oudland, het Zenderpark, Benschop en Woerden kan gebruik maken van de nieuwe N210. Bestemmingsverkeer voor het bedrijventerrein Over-Oudland kan gebruik maken van twee nieuwe rotondes, zodat het bedrijventerrein te allen tijde bereikbaar blijft.

* Komende vanaf Woerden (over de Ir. Enschedeweg) kan het doorgaande verkeer richting de A2 gebruik maken van de nieuwe N210.
* Verkeer uit Benschop en het Zenderpark wordt op de Provincialeweg teruggeleid naar de weg langs de Zijdewetering en vervolgt zijn weg over de nieuwe N210. Dit verkeer kan dus maximaal twee weken geen gebruik maken van de doorgaande verbinding over de Provincialeweg.

Fase 2: Tijdelijke afsluiting buiten de spits tot uiterlijk 2 mei 2003 Na de openstelling van maximaal twee weken gaat de nieuwe N210 buiten de spits weer tijdelijk dicht om hem volledig te voorzien van een definitieve asfaltdeklaag. Deze laag is van steenmastiekasfalt dat alleen bij droog en redelijk windstil weer kan worden aangebracht. Ook is het gewenst om een niet te lage buitentemperatuur te hebben bij het aanbrengen. Dit komt de kwaliteit van de deklaag ten goede en levert daarmee een besparing op voor toekomstig onderhoud. Tijdens de afsluiting zal ook een gedeelte van de geluidschermen worden geplaatst, ter hoogte van de Hoge Biezendijk en de Lage Dijk. In dezelfde periode legt Hydron een nieuwe watertransportleiding aan tussen de brug over de Hollandsche IJssel en het Zenderpark.

Afsluiting en omleiding
De tijdelijke afsluiting van de nieuwe N210 tot uiterlijk 2 mei 2003 vindt in de regel alleen plaats tijdens de spits, tussen 09:00 en 16:00 uur. Bij een zeer drukke spits kan hiervan afgeweken worden. De afsluiting zal compleet zijn en wordt gedaan met hekken. Het verkeer wordt via borden omgeleid.

Afsluiting bestaande N210 gedurende twee weekenden in april In de maand april wordt de bestaande N210 tussen de brug over de Hollandsche IJssel en het viaduct over de A2 volledig gereconstrueerd. Ingrijpende omleidingen en/of afsluitingen zullen hierbij nodig zijn, waardoor er naar verwachting ernstige vertraging zal optreden op dit traject. Over de nadere bijzonderheden van deze weekendafsluitingen (de weekenden van 4 en 11 april) zal de provincie apart informeren.

Nadere informatie over de uitvoering
Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer Koevoets van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 93. Op de homepage van www.provincie-utrecht.nl onder 'verkeer en vervoer', 'provinciale weg N210' vindt u de meest actuele informatie over de werkzaamheden aan de N210.


Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl