Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 26 FEBRUARI 2003 interne verhuizing
Vanaf heden zijn de gemeentelijke bureaus Sport, recreatie en toerisme, Cultuur en jeugdzaken gevestigd in het hoofdgebouw van het gemeentehuis. Ook voor de WVG en voor huursubsidie kunt u vanaf nu in het hoofdgebouw, Schoolstraat 1 in Bedum, terecht.

raadscommissie VROM

De commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op woensdag 5 maart 2003, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis.
Op de (voorlopige) agenda staan de volgende onderwerpen:
· Rapport onderzoek inspectie VROM m.b.t. de bouwregelgeving.
· LEADER-project Ruige Route Hogeland.

· Uitbreiding en renovatie gemeentehuis.
De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk op 5 maart a.s. voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevrouw H.S. Kruims (050-3018220).
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afd. Bestuurszaken, ter inzage.

stremming Ter Laan

In verband met werkzaamheden aan de spoorwegovergang Ter Laan zal de weg van 3 tot en met 7 maar overdag gestremd zijn. Er wordt op termijn een installatie met automatische halve overwegbomen geplaatst. Hiervoor moet door Essent Netwerk Noord een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet worden gemaakt.
De werkzaamheden hebben tot gevolg dat de weg Ter Laan, vanaf de transformatorstation aan Kwartel tot en met de spoorwegovergang, in die periode wordt gestremd voor autoverkeer. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de weg.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Roggen Infra b.v. uit 's Avonds en 's nachts is de weg dus normaal te gebruiken ! vrijstellingen bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van de gemeente Bedum vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan DE VLIJT NOORDZIJDE voor het veranderen van het schoolplein met bijbehorende inrichting bij de Togtemaarschool aan De Vlijt 14 te Bedum.

Het inrichtingsplan ligt vanaf 27 februari tot en met 26 maart 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het inrichtingsplan ter inzage ligt, kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA BEDUM.

Burgemeester en wethouders hebben verder het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van J.J. Boskamp vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN voor het veranderen van een huisartsenpraktijk aan De Vrije Gang 2a te Bedum.

Het bouwplan ligt vanaf 27 februari 2003 tot en met 27 maart 2003 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.
aanvraag lichte bouwvergunning
18-02-2003 Het vergroten van een woonkamer aan Ceresakker 35 te Bedum. 19-02-2003 Het geheel vernieuwen en vergroten van een garage aan De Meidoorn 1 te Bedum.
21-02-2003 Het realiseren van een rookruimte aan Industrieweg 15 te Bedum.
melding sloopvoornemen
De volgende melding voor het slopen is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
17-02-2003 Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten aan Almastraat 36 te Bedum.
De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

bouwvergunning

De volgende bouwvergunningen zijn de afgelopen periode door burgemeester en wethouders verleend:
17-02-2003 Het oprichten van een pluimveestal aan Ellerhuizen 5 te Bedum.
19-02-2003 Het vergroten van een woning aan Piet Heinstraat 7 te Bedum.
De vergunningen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

lichte bouwvergunning

De volgende lichte bouwvergunningen zijn de afgelopen periode door burgemeester en wethouders verleend:
17-02-2004 Het vergroten van een woning aan Van Heemskerckstraat 13 te Bedum.
19-02-2003 Het gedeeltelijk veranderen van een serre aan Bedumerweg 3A te Onderdendam.
20-02-2003 Het plaatsen van een dakkapel aan Reiger 18 te Bedum. De vergunning ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), aanvraag reguliere bouwvergunning

De volgende reguliere bouwvergunningen zijn de afgelopen periode door burgemeester en wethouders verleend:
18-02-2003 Het geheel vernieuwen van een brugwachtershuisje bij de Zijlvesterbrug te Onderdendam.
19-02-2003 Het geheel vernieuwen van een schuurdak aan Molenweg 14 te Bedum.
De vergunningen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te
Bedum, ter inzage.

sloopmelding
De volgende sloopmelding is de afgelopen periode door burgemeester en wethouders verleend:
21-02-2003 Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten aan Almastraat 36 te
Bedum.

De toestemming ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), grof metaalafval

Op vrijdag 28 februari aanstaande wordt in de hele gemeente grof metaalafval ingezameld. De inzameling gebeurt alleen op telefonisch verzoek.
Als u grof metaalafval wilt aanbieden, neemt u dan uiterlijk op donderdag 27 februari contact op met de Milieutelefoon: 050-3018218. Als het om een koelkast of een vriezer gaat, meldt u dat dan even. Deze worden namelijk apart ingezameld en verwerkt.

spuitbussen

Wist u dat bijna 80% van het blik al gerecycled wordt? Een hoog percentage! Ook u kunt eraan bijdragen dit zo hoog te houden en het zelfs te verhogen! Waar gaat u bijvoorbeeld met een gebruikte spuitbus naartoe?
1. Lege spuitbussen: in de huisvuilcontainer!
Alle lege spuitbussen kunnen gewoon in uw afvalbak worden geworpen. De spuitbus zelf is immers slechts een verpakking. 2. Een restje? Het logo op de spuitbus vertelt meer Zit er nog een restje van een product in dat Klein Chemisch Afval is, dán kunt u de bus met het Klein Chemisch Afval ("KCA-box") meegeven. Dit is alleen het geval als op de spuitbus het logo met de doorgekruiste afvalbak staat, net zoals op andere verpakkingmaterialen met een KCA-inhoud.
3. De inhoud bepaalt, de meeste spuitbussen kunnen in de afvalbak Of een spuitbus bij het Klein Chemisch Afval hoort of met het huishoudelijk restafval kan worden weggegooid, hangt helemaal af van de inhoud van de spuitbus.
In de meeste gevallen gebruikt u als consument niet-KCA-producten, onder andere deodorant en haarverzorgingsmiddelen. Als er op de spuitbus echter een logo met een doorgekruiste afvalbak gaat, dan moet de spuitbus worden ingeleverd met het KCA.
Mogen wij op uw medewerking rekenen ?!
spreekuur ombudsfunctionaris
spreekuur maatschappelijk werk
spreekuur Hajon
Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt op 27 februari géén politie