Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Preventief reinigen tijdens krokusvakantie
De gemeente Albrandswaard grijpt de krokusvakantie aan om zowel de koud- als de warm waterleidingen in de drie onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallende sportvoorzieningen preventief te spoelen om besmetting met de legionella bacterie zoveel als mogelijk te voorkomen.

Het is de schrik van elke sportaccommodatie, besmetting met de legionella bacterie in de waterleiding.
De afdeling bouwen- en wonen van de gemeente Albrandswaard heeft daarom besloten om de 3 sportlocaties in Albrandswaard preventief te behandelen.
Omdat de drie onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallende accommodaties tijdens de krokusvakantie toch niet gebruikt worden, is deze periode aangegrepen om de preventieve spoelingen door een gerenommeerd bedrijf te laten uitvoeren.
Maandag 24 februari zijn de gymzaal aan de Albrandwaardse weg in Poortugaal en dinsdag 26 februari de gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon behandeld. Donderdag 27 februari zijn de leidingen in de Sporthal in Rhoon doorgespoeld.

Op het moment dat de sportaccommodaties weer door de schoolkinderen en andere sporters worden gebruikt, zijn de leidingen brandschoon en de reinigingsmiddelen volkomen uit de leidingen verdwenen.

Zijn er vragen over dit persbericht dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, Winni de Bruin, tel.: 010-5061162 of 0622224157.